Оригінальний рецепт варення з ялинових шишок: усього два інгредієнти
Це ароматне, смачне і незвичайне частування не тільки підвищує настрій своїм смаком, а й благотворно впливає на імунітет

Як приготувати варення з ялинових шишок / Фото: wirestock/Freepik
Рецепт варення з ялинових шишок обов'язково має бути в арсеналі кожної господині. Готувати його не так вже й складно, а користь для організму від нього колосальна. Воно стимулює імунітет, бореться з бактеріями і знімає запальні процеси.
Деталі
Ласощі з давніх часів особливо цінувалися за ці властивості, а пращури часто використовували їх для профілактики захворювань і навіть лікування деяких з них.
Чим корисні ялинові шишки
Їхній протизапальний і антибактеріальний ефект відомий багатьом. З ними готують не тільки солодкі частування, а й цілющі настоянки та компреси. У деяких випадках десерт застосовували для зміцнення захисних функцій організму, профілактики розладів шлунково-кишкового тракту, дихальної системи і не тільки.
Напевно ви чули, що в них містяться дубильні речовини та ефірні олії. Але крім них шишки зберігають у собі бурштинову та нікотинову кислоти, вітаміни C, D, E, K, а також марганець, каротин і фітонциди. Останні допомагають краще боротися зі стресом і запобігають розвитку патогенів.
Як приготувати варення з ялинових шишок
Для початку потрібно добути основний інгредієнт. Рекомендуємо брати шишки з дерев, які ростуть максимально далеко від дороги, щоб від десерту була максимальна користь. Для приготування підійдуть шишки приблизно 1-2 см завдовжки.
Інгредієнти включають:
- Шишки зелені — 500 гр;
- Цукор-пісок — 700 гр;
- Вода — 800 мл;
- Сік лимонний — ст.л.
Рецепт варення з ялинових шишок покроково
- Промийте шишки в проточній воді та залиште на 3 години в холодній воді. Вони злегка збільшаться в розмірі, а зайва гіркота повинна піти. Промийте ще раз і перекладіть у каструлю з алюмінію або нержавіючої сталі.
- Залийте їх водою так, щоб вона покрила їх приблизно на 2 сантиметри вище, далі змішайте з цукром.
- Варіть їх на середньому вогні та постійно помішуйте. Цукор має повністю розчинитися. Доведіть до кипіння і готуйте ще 10 хвилин, після чого зніміть з плити і накрийте рушником або щільною кришкою до охолодження. Повторіть цей крок ще два рази.
- Надішліть каструлю на плиту вчетверте і вже повноцінно закип'ятіть вміст, а далі дайте варенню постояти спокійно 30 хвилин без кришки. Повторіть крок ще два рази.
- Щойно варення з ялинових шишок охолоне, влийте в ємність лимонний сік, добре перемішайте вміст каструлі.
- Коли все охолоне, десерт потрібно ретельно процідити через подвійний шар марлі, а далі викласти в скляну баночку і відправити на зберігання в темному і прохолодному місці. Приємного апетиту!
Перед тим, як розпочинати втілювати рецепт варення з ялинових шишок у життя, наполегливо рекомендуємо пройти консультацію з лікарем і упевнитися у відсутності індивідуальних протипоказань для вживання подібного частування. Будь-яка їжа вимагає розумного дозування і свідомого підходу до здоров'я.
Кому не можна варення із соснових шишок
Незважаючи на значний список сприятливих властивостей, такі ласощі не всім принесуть користь. Рекомендується не перевищувати добову дозу в межах 2-3 столових ложок. Під час вагітності або годування груддю від нього слід відмовитися, а літнім старше 60 років і зовсім його їсти небажано.
Поки ще є можливість, рекомендуємо використовувати наш рецепт варення з бузку, щоб приготувати дивовижний десерт.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!