Східна насолода: рецепт класичного турецького рахат-лукуму
Ці ласощі відомі по всьому світу і саме їх зазвичай привозять у подарунок з Туреччини

Рецепт рахат-лукуму/Фото: скріншот
Рахат-лукум настільки відомий, що вже став синонімом чогось солодкого та вишуканого. Його часто купують як смачний сувенір на Близькому Сході.
Хоч рахат-лукум і виглядає, як складна страва насправді готувати її можна приготувати на власній кухні. Тож не час для довгих роздумів. Ліпше почати готувати рахат-лукум за класичним рецептом.
Рецепт рахат-лукуму: інгредієнти
- 2 склянки цукру;
- 1 склянка води;
- 1/4 чайної ложки лимонної кислоти;
- 1 склянка крохмалю кукурудзяного;
- 1/2 чайної ложки ароматизатора на вибір (ваніль, рожева вода, м'ята тощо);
- 1/2 склянки горіхів на вибір (фісташки, мигдаль, волоський горіх тощо);
- цукрова пудра для посипання.
Спосіб приготування рахат-лукуму:
- У каструлі з товстим дном змішайте цукор, воду та лимонну кислоту. Доведіть до кипіння на середньому вогні, помішуючи, аби цукор розчинився. Знизьте вогонь і варіть без помішування до досягнення температури 115°С.
- У мисці змішайте крохмаль і дрібку лимонної кислоти. Поступово додавайте цю суміш у сироп, постійно помішуючи віночком, щоб не було грудочок. Варіть на слабкому вогні, помішуючи дерев'яною ложкою до загустіння маси (приблизно 40 хвилин).
- Додайте ароматизатор і горіхи та добре перемішайте. Викладіть масу у форму, вистелену пергаментним папером або змащену олією. Розрівняйте поверхню і залиште остигати на кілька годин або на ніч.
- Посипте поверхню рахат-лукуму цукровою пудрою і наріжте на квадратики. Обваляйте кожен шматочок у цукровій пудрі та складіть у банку чи контейнер із кришкою.
Зберігайти рахат-лукум можна до двох тижнів у холодильнику.
Якщо вам подобаються східні солодощі, пропонуємо також приготувати баклаву. Це неймовірно смачна та солодка страва з листкового тіста, горіхів та медового сиропу.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!