RU UA
1

Як приготувати тефтелі з сочевиці та кіноа: рецепт дієтичної страви

Рецепти 12:58 - 08 червня 2023

Ця страва дуже корисна і ситна.

Як приготувати тефтелі із сочевиці/Фото: Getty images

Як приготувати тефтелі із сочевиці/Фото: Getty images

Сочевиця та кіноа - ідеальні компоненти для травної системи, тому поєднання їх у різних комбінаціях створює ситні та смачні страви. У нашій статті ми поговоримо про один з них - тефтель.

Складові

  • Сочевиця 1 чашка;
  • Кіноа 1/4 чашки;
  • Оливкова олія 4 ст. л.;
  • Цибуля 1 шт.;
  • Часниковий порошок 1 ч. л;
  • Італійські приправи 1,5 ст. л.;
  • Насіння соняшника 1/4 чашки;
  • Базилік 1/4 чашки;
  • Морська сіль;
  • Чорний мелений перець за смаком.

Як приготувати

  1. Сочевицю та кіноа слід відварити, дотримуючись інструкцій на упаковці. Сочевицю розминаємо вилкою, а кіноа змішуємо з пюре, що вийшов.
  2. Обсмажуємо нарізану цибулю на оливковій олії, використовуючи велику каструлю на середньому вогні близько 8 хвилин.
  3. Додаємо цибулю та масло в миску з сочевицею та кіноа.
  4. Подрібнюємо насіння соняшника за допомогою блендера чи кухонного комбайна. Додаємо в миску разом із базиліком, італійськими приправами, часниковим порошком, сіллю та перцем.
  5. Потім потрібно розміщувати суміш руками до однорідності. Якщо суміш видасться вам занадто сухою, додайте трохи оливкової олії.
  6. Вологими руками формуємо кульки середнього розміру. У каструлі прогріваємо оливкову олію та обсмажуємо їх протягом 8-10 перевертаючи.

Нещодавно ми ділилися рецептом холодника.

 

Джерело: Retsepty Online

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин