Як приготувати тефтелі з сочевиці та кіноа: рецепт дієтичної страви
Ця страва дуже корисна і ситна.

Як приготувати тефтелі із сочевиці/Фото: Getty images
Сочевиця та кіноа - ідеальні компоненти для травної системи, тому поєднання їх у різних комбінаціях створює ситні та смачні страви. У нашій статті ми поговоримо про один з них - тефтель.
Складові
- Сочевиця 1 чашка;
- Кіноа 1/4 чашки;
- Оливкова олія 4 ст. л.;
- Цибуля 1 шт.;
- Часниковий порошок 1 ч. л;
- Італійські приправи 1,5 ст. л.;
- Насіння соняшника 1/4 чашки;
- Базилік 1/4 чашки;
- Морська сіль;
- Чорний мелений перець за смаком.
Як приготувати
- Сочевицю та кіноа слід відварити, дотримуючись інструкцій на упаковці. Сочевицю розминаємо вилкою, а кіноа змішуємо з пюре, що вийшов.
- Обсмажуємо нарізану цибулю на оливковій олії, використовуючи велику каструлю на середньому вогні близько 8 хвилин.
- Додаємо цибулю та масло в миску з сочевицею та кіноа.
- Подрібнюємо насіння соняшника за допомогою блендера чи кухонного комбайна. Додаємо в миску разом із базиліком, італійськими приправами, часниковим порошком, сіллю та перцем.
- Потім потрібно розміщувати суміш руками до однорідності. Якщо суміш видасться вам занадто сухою, додайте трохи оливкової олії.
- Вологими руками формуємо кульки середнього розміру. У каструлі прогріваємо оливкову олію та обсмажуємо їх протягом 8-10 перевертаючи.
Нещодавно ми ділилися рецептом холодника.
Джерело:
Retsepty Online
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ