Ситний грузинський суп: рецепт хашлама
Якщо ви втомилися від борщу та звичних супів, пропонуємо звернути увагу на цей рецепт

Рецепт грузинської хашлами/Фото: скріншот
Хашлама – ситна страва вірменської, грузинської кухні. Це наваристий та смачний суп, який готується дуже легко.
Для приготування хашлами використовується яловичина, жирна баранина, телятина та інше м'ясо, а також овочі і все це тушкується практично у власному соку, з додаванням рідини.
Рецепт хашлами: інгредієнти
- свиня (м'ясні ребра або вирізка, можна і те, і те) – 1,5 кг,
- олія для смаження
- картопля – 6-7 шт.
- баклажани – 2 шт.
- солодкий перець – 3 шт.
- помідори – 5-6 шт.
- морква – 1-2 шт.
- цибуля – 2 шт.
- часник – 5-6 зуб.
- вода – 500 мл
- спеції: сіль, перець, улюблені – до смаку
Спосіб приготування хашлами:
- М'ясо поріжте великими шматками. Сковороду розігрійте з невеликою кількістю олії. Викладіть м'ясо, щедро посипте спеціями і підсмажте до золотистості м'ясо на сильному вогні. Вимкніть та охолодіть.
- М'ясо посоліть, викладіть зверху шар порізаної півкільцями цибулі, далі шар моркви та часник, шар крупно порізаної картоплі, посоліть, поперчіть. Далі шар крупно нарізаного перцю, баклажанів, посоліть, поперчіть. Шар помідорів-чері, якщо немає, можна порізати на 4 звичайні помідори.
- Влийте воду, накрити кришкою і готуйте, поки не закипить, після чого вогонь зробіть на мінімум і тушкуйте 2 години. Страва не перемішується!
- Через дві години скуштуйте м'ясо на готовність. Якщо не готове, тушкуйте ще. Якщо готове, додайте часник, акуратно перемішайте, зніміть з вогню і лишіть настоятися 10 хвилин.
- Подавайте з дрібно нарубаною зеленню.
Раніше ми розповідали рецепт курячих оладок із сиром. Цей рецепт настільки універсальний, що припаде до душі навіть розпещеним гурманам, адже його можна модифікувати на власний смак і здивувати несподіваним результатом найвибагливіших їдців.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ