Оригінально та доволі смачно: рецепт кабачкового варення з імбиром
Приготуйте апетитний джем для чаювання

Рецепт кабачкового варення з імбиром/Фото: pixabay
Ми звикли готувати консервовані кабачки на зиму, але варення з цих овочів здається новинкою. Насправді такий джем вийде досить корисним і вдало доповнить будь-яке чаювання.
Інгредієнти
- кабачки - 1,8 кг
- лимон - 4 шт.
- цукор - 1,8 кг
- пектин - 15 г
- корінь імбиру свіжий - 85 г
Спосіб приготування
- З очищених лимонів вижміть сік. Цедру не викидайте.
- Зав'яжіть цедру та кісточки в марлю чи дренажний мішечок. Покладіть нарізані кабачки в каструлю з 2 столовими ложками лимонного соку, готуйте на середньому вогні, помішуючи, поки шматочки не стануть прозорими та м’якими. Важливо не розварити їх.
- Додайте цукор з пектином, залишок соку, цедру, подрібнений імбир, видавіть залишки соку з марлі. Готуйте й перемішуйте, поки цукор не розчиниться.
- Доведіть масу до кипіння, потім варіть приблизно 10-15 хвилин або доки кабачки повністю не розм’якнуть. Джем має стати густішим.
- Розлийте варення по стерилізованих банках. Зберігайте у прохолодному місці.
Раніше ми писали, як приготувати персики з рікотою. Рецепт здорового десерту.
Джерело:
shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ