RU UA
1

Оригінально та доволі смачно: рецепт кабачкового варення з імбиром

Рецепти 17:26 - 09 червня 2023

Приготуйте апетитний джем для чаювання

Оригінально та доволі смачно: рецепт кабачкового варення з імбиром

Рецепт кабачкового варення з імбиром/Фото: pixabay

Ми звикли готувати консервовані кабачки на зиму, але варення з цих овочів здається новинкою. Насправді такий джем вийде досить корисним і вдало доповнить будь-яке чаювання. 

Інгредієнти

  • кабачки - 1,8 кг
  • лимон - 4 шт.
  • цукор - 1,8 кг
  • пектин - 15 г
  • корінь імбиру свіжий - 85 г

Спосіб приготування

  1. З очищених лимонів вижміть сік. Цедру не викидайте.
  2. Зав'яжіть цедру та кісточки в марлю чи дренажний мішечок. Покладіть нарізані кабачки в каструлю з 2 столовими ложками лимонного соку, готуйте на середньому вогні, помішуючи, поки шматочки не стануть прозорими та м’якими. Важливо не розварити їх.
  3. Додайте цукор з пектином, залишок соку, цедру, подрібнений імбир, видавіть залишки соку з марлі. Готуйте й перемішуйте, поки цукор не розчиниться.
  4. Доведіть масу до кипіння, потім варіть приблизно 10-15 хвилин або доки кабачки повністю не розм’якнуть. Джем має стати густішим.
  5. Розлийте варення по стерилізованих банках. Зберігайте у прохолодному місці.

Раніше ми писали, як приготувати персики з рікотою. Рецепт здорового десерту. 

Джерело: shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин