Всього 4 інгредієнти: рецепт полуничного желе на десерт
Пропонуємо потішити своїх рідних та себе надзвичайно простим десертом
Рецепт полуничного желе/Фото: pexels
Сезон смачної ягоди настав. Тепер полуницю можна знайти не лише на полицях магазину, а й на власних грядках. Пропонуємо вдало використати її у різноманітних рецептах. Цього разу можна приготувати желе з полуниці, яке чудово прикрасить будь-який десерт або ж стане ідеальним перекусом.
Інгредієнти
- полуниця - 500 г
- цукор - 100 г
- вода - 400 мл
- желатин - 12 г
Спосіб приготування
- Промийте ретельно полуницю.
- Желатин замочіть у 100 мл холодної води та залиште на 20 хвилин.
- Розріжте ягоди на половинки або четвертинки, в залежності від розміру. Перекладіть половину полуниці у каструлю, додайте 300 мл води, цукор і перемішайте. Доведіть до кипіння і вимкніть вогонь. Дайте настоятися 15 хвилин.
- Процідіть рідину через сито, додайте в неї замочений желатин. Підігрійте, помішуючи, поки желатин повністю не розчиниться.
- Решту полуниці розкладіть по келихах чи мисках і залийте приготованою сумішшю. Залиште охолоджуватися.
Раніше ми писали, як приготувати полуничний пиріг за п'ять хвилин. Порадуйте себе та родину смачним десертом.
Джерело:
shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ