ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ідеальний домашній снек: рецепт відмінного сирного крекера

Рецепти 19:36 - 21 березня 2025

З цим рецептом ви забудете про чипси, сухарики й інші магазинні снеки

Ідеальний домашній снек: рецепт відмінного сирного крекера

Ідеальний домашній снек: рецепт відмінного сирного крекера/Фото: Bigger bolder baking

Наступного разу, коли у супермаркеті вас заманюватимуть полиці зі снеками, згадайте про цей рецепт сирних крекерів. Звичайно, купити легше, але точно не смачніше й корисніше, ніж приготувати вдома. Вони виходять ідеально хрусткими і більш сирними, ніж будь-який снек у магазині.

Зверніть увагу, що для приготування тіста за цим рецептом вам знадобиться кухонний комбайн. Інакше сир не вийде потрібної консистенції для крекерів.

Інгредієнти

  • 225 грамів жовтого сиру чеддер, тертого
  • 140 грамів борошна
  • ¼ чайної ложки солі
  • склянки 60 грамів охолодженого й нарізаного кубиками масла
  • 30 мілілітрів холодної води

Спосіб приготування

  1. У чаші кухонного комбайна з’єднайте сир, борошно та сіль і перемелюйте поки суміш не стане дрібно подрібненою, однорідною.
  2. Додайте в комбайн вершкове масло, подрібнюйте доки воно не стане крихтою, а потім додайте воду й подрібнюйте поки суміш не почне з’єднуватися.
  3. Перекладіть у миску, потім легко вимісіть, поки не утвориться тісто. Розділіть тісто навпіл, потім загорніть поліетиленовою плівкою та поставте в холодильник до охолодження приблизно на 1 годину.
  4. Коли будете готові випікати, розігрійте духовку до 190°C і відкладіть 2 дека.
  5. На шматку присипаного борошном пергаментного паперу, достатнього розміру, щоб поміститися на деко, розкачайте одну половину тіста в прямокутник приблизно 23x28 см. Розріжте тісто на квадрати розміром 2,5 см. Обріжте будь-які нерівні краї, якщо ви хочете мати ідеальні квадратики.
  6. Перекладіть папір з тістом на деко і рівномірно розкладіть квадрати один від одного. Зубочисткою проткніть отвір у центрі кожного квадрата.
  7. Випікайте 12-15 хвилин, поки крекери не набухнуть і не стануть золотисто-коричневими. Дайте охолонути, поки ви повторюєте процес з тістом, що залишилося.

Зберігайте собі цей перевірений рецепт тіста для пирога, з яким у вас завжди вдаватиметься десерт. Найкраще за цим рецептом готувати пироги з фруктами чи ягодами. Тісно виходить вологим та дуже смачним.

Джерело: Bigger bolder baking

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин