Результат перевершить очікування: рецепт маринованих глив
Для поціновувачів грибочків

Результат перевершить очікування: рецепт маринованих глив / Фото: скриншот з відео
Цей рецепт ви не зможете забути, якщо любите мариновані гриби.
Вам знадобиться:
- 400 г глив
- 70 мл води
- 40 мл яблучного оцту (або будь-якого іншого 6-% оцту)
- 50 мл олії
- 1 ч.л солі (без гірки)
- 1 ч.л цукру
- 1 лавровий листок
- 0,25 ч.л меленого коріандру
- 0,25 ч.л суміші перцю горошком +2 шт духмяного перцю
Спосіб приготування:
- Гливи промийте та дайте стекти воді. Відділіть гриби від суцільної ніжки. Залиште для маринування лише капелюшки. Маленькі кидайте в каструлю цілими, а великі розріжте.
- До глив додайте сіль, цукор, коріандр, перець, лавровий листок, олію та воду. Не хвилюйтеся за кількість води, гливи пустять сік і рідини буде достатньо.
- Варіть гриби 10 хвилин, періодично перемішуючи, але не захоплюйтесь надто сильно, щоб не пошкодити капелюшки.
- Додайте до каструлі оцет, перемішайте та доведіть до кипіння. Дайте покипіти 20 секунд і вимкніть нагрів.
- Тепер потрібно, щоб гриби повністю охололи в маринаді, після їх можна подавати до столу. Або ж приготуйте їх завчасно, перекласти в банку чи контейнер та подати до столу пізніше
Нещодавно ми ділилися рецептом пісного горохового супу із грибами.
Джерело:
katarina movchan
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні