ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Результат перевершить очікування: рецепт маринованих глив

Рецепти 20:56 - 18 березня 2025

Для поціновувачів грибочків

Результат перевершить очікування: рецепт маринованих глив

Результат перевершить очікування: рецепт маринованих глив / Фото: скриншот з відео

Цей рецепт ви не зможете забути, якщо любите мариновані гриби.

Вам знадобиться:

  • 400 г глив
  • 70 мл води
  • 40 мл яблучного оцту (або будь-якого іншого 6-% оцту)
  • 50 мл олії
  • 1 ч.л солі (без гірки)
  • 1 ч.л цукру
  • 1 лавровий листок
  • 0,25 ч.л меленого коріандру
  • 0,25 ч.л суміші перцю горошком +2 шт духмяного перцю

Спосіб приготування:

  1. Гливи промийте та дайте стекти воді. Відділіть гриби від суцільної ніжки. Залиште для маринування лише капелюшки. Маленькі кидайте в каструлю цілими, а великі розріжте.
  2. До глив додайте сіль, цукор, коріандр, перець, лавровий листок, олію та воду. Не хвилюйтеся за кількість води, гливи пустять сік і рідини буде достатньо.
  3. Варіть гриби 10 хвилин, періодично перемішуючи, але не захоплюйтесь надто сильно, щоб не пошкодити капелюшки.
  4. Додайте до каструлі оцет, перемішайте та доведіть до кипіння. Дайте покипіти 20 секунд і вимкніть нагрів.
  5. Тепер потрібно, щоб гриби повністю охололи в маринаді, після їх можна подавати до столу. Або ж приготуйте їх завчасно, перекласти в банку чи контейнер та подати до столу пізніше

Нещодавно ми ділилися рецептом пісного горохового супу із грибами.

Джерело: katarina movchan

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин