ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Рецепт сичуанської курочки: готується за 30 хвилин, а смак як у ресторані в центрі Шанхаю

Рецепти 14:09 - 03 липня 2025

Трохи підпікає, але ви точно оціните цей найдзвичайно барвистий смак та аромат

Рецепт сичуанської курочки: готується за 30 хвилин, а смак як у ресторані в центрі Шанхаю

Рецепт сичуанської курочки: готується за 30 хвилин, а смак як у ресторані в центрі Шанхаю/Фото: The cookie rookie

Сичуанська кухня — це не просто гостро, це танець вогню і аромату. Цей рецепт курки — ідеальний баланс хрумкої текстури, пряного соусу та яскравих овочів. І головне — готується швидше, ніж ви дочекалися б доставки з азійського ресторану. Якщо хочеш вразити гостей або просто урізноманітнити своє меню — це саме те, що треба.

Інгредієнти

  • 450 г курячого філе
  • 60 г кукурудзяного крохмалю
  • 60 мл олії
  • Половина ріпчастої цибулі
  • 1 шт червоного болгарського перцю
  • 1 шт зеленого болгарського перцю
  • 10-15 сушених перців чилі
  • 1 ст. л. сичуанського перцю
  • 1,5 ч. л. подрібненого часнику
  • 1 ч. л. тертого імбиру
  • 45 мл соєвого соусу
  • 20 мл хойсін-соусу
  • 15 мл кунжутної олії
  • 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю для соусу

Спосіб приготування

  1. Наріжте філе кубиками, обваляйте у крохмалі, посоліть та поперчіть.
  2. Розігрійте олію на сильному вогні, обсмажте курку до золотистої скоринки (10 хвилин). Вийміть й накрийте, щоб зберегти тепло.
  3. У тій самій сковороді обсмажте цибулю, перець, чилі та сичуанський перець 3–4 хвилини.
  4. Додай те до овочів часник та імбир, обсмажте ще 30 секунд.
  5. Додайте курку у сковороду до овочів.
  6. Змішайте кунжутну олію, столову ложку крохмалю, соєвий та хойсін соуси та влийте до сковороди, доведіть до кипіння, готуйте 1 хв до загустіння.
  7. Подавайте з рисом або локшиною, прикрасьте зеленою цибулею чи кунжутом.
Джерело: The Cookierookie

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин