Рецепт сичуанської курочки: готується за 30 хвилин, а смак як у ресторані в центрі Шанхаю
Трохи підпікає, але ви точно оціните цей найдзвичайно барвистий смак та аромат

Рецепт сичуанської курочки: готується за 30 хвилин, а смак як у ресторані в центрі Шанхаю/Фото: The cookie rookie
Сичуанська кухня — це не просто гостро, це танець вогню і аромату. Цей рецепт курки — ідеальний баланс хрумкої текстури, пряного соусу та яскравих овочів. І головне — готується швидше, ніж ви дочекалися б доставки з азійського ресторану. Якщо хочеш вразити гостей або просто урізноманітнити своє меню — це саме те, що треба.
Інгредієнти
- 450 г курячого філе
- 60 г кукурудзяного крохмалю
- 60 мл олії
- Половина ріпчастої цибулі
- 1 шт червоного болгарського перцю
- 1 шт зеленого болгарського перцю
- 10-15 сушених перців чилі
- 1 ст. л. сичуанського перцю
- 1,5 ч. л. подрібненого часнику
- 1 ч. л. тертого імбиру
- 45 мл соєвого соусу
- 20 мл хойсін-соусу
- 15 мл кунжутної олії
- 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю для соусу
Спосіб приготування
- Наріжте філе кубиками, обваляйте у крохмалі, посоліть та поперчіть.
- Розігрійте олію на сильному вогні, обсмажте курку до золотистої скоринки (10 хвилин). Вийміть й накрийте, щоб зберегти тепло.
- У тій самій сковороді обсмажте цибулю, перець, чилі та сичуанський перець 3–4 хвилини.
- Додай те до овочів часник та імбир, обсмажте ще 30 секунд.
- Додайте курку у сковороду до овочів.
- Змішайте кунжутну олію, столову ложку крохмалю, соєвий та хойсін соуси та влийте до сковороди, доведіть до кипіння, готуйте 1 хв до загустіння.
- Подавайте з рисом або локшиною, прикрасьте зеленою цибулею чи кунжутом.
Джерело:
The Cookierookie
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні