Ресторанна вечеря за 30 хвилин: запечена тілапія з чері та оливками
Легкий у приготуванні рецепт вишуканої страви, яка ідеально підійде для сімейної вечері або особливої нагоди

Запечена тилапія з черрі та оливками / Фото: freepik
Сьогодні ми ділимося з вами рецептом неймовірно смачної та водночас простої у приготуванні страви – запеченої тілапії з соковитими помідорами чері, пікантними оливками та духмяними спеціями. Ця страва не лише порадує вас своїм вишуканим смаком, але й стане чудовим варіантом для легкої та корисної вечері.
Інгредієнти:
- Філе тиляпії — 2 шт.
- Помідори чері — 250 г
- Оливки — 70 г
- Цибулина фіолетова — 1 шт.
- Сіль — за смаком
- Перець чорний мелений — за смаком
- Паприка копчена — за смаком
- Часник сушений — за смаком
- Базилік сушений — за смаком
- Соус солодкий чилі — за смаком
- Оливкова олія — для змащування
Приготування
- Розігрійте духовку до 180°C.
- Філе тиляпії викладіть у форму для запікання, змащену оливковою олією. Посоліть, поперчіть, посипте копченою паприкою, сушеним часником і базиліком.
- Навколо риби викладіть розрізані навпіл помідори чері, оливки та нарізану тонкими півкільцями фіолетову цибулю.
- Збризніть овочі оливковою олією та додайте трохи солодкого чилі-соусу на рибу й овочі (за смаком).
- Запікайте у розігрітій духовці 15-20 хвилин, або до готовності риби та м'якості овочів.
- Подавайте запечену тиляпію гарячою разом з ніжним картопляним пюре та свіжим зеленим салатом.
Ця страва — ідеальний вибір для тих, хто цінує свіжі смаки, корисні продукти й не бажає витрачати багато часу на приготування. Соковита риба, ароматні овочі та пікантні спеції створюють неповторну гаму смаків, яка обов’язково сподобається вам і вашим близьким.
Смачного!
Вижене всі недуги: рецепт швидкого томатного супу з часником.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!