Пахне весною: рецепт найсмачнішого варення з кульбаб
Весняний десерт, який варто скуштувати кожному

Рецепт найсмачнішого варення з кульбаб/Фото: istockphoto
Кульбаба, яку зазвичай вважають бур'яном, насправді їстівна і корисна. Її додають в салати, готують вино та варення з кульбаби — воно підвищує імунітет та допомагає вилікувати застуду.
Інгредієнти:
- 125 квіток кульбаби
- 1 лимон
- 1 л води
- 1,25 л цукру
Приготування:
У каструльку викласти 125 квіточок кульбаби. Квітки не треба мити, на них має бути щонайменше зеленого кольору.
До квіточок додати один лимон порізаний кільцями. Важливо, щоб лимон мав тоненьку шкірку. Тоді мед не буде гірчити.
Заливаємо все літром води кімнатної температури. І ставимо на вогонь.
Після закипання варимо ще 5 хвилин. І залишаємо настоятися одну годину.
Далі настій проціджуємо через сито, руками витискаючи рідину з квіток і лимонів.
До настою додати цукор об’ємом 1,25 л. Перемішати до розчинення цукру і поставити на вогонь.
Варити без кришки на маленькому вогні, час від часу помішуючи. Після закипання варити ще 45-60 хвилин.
Зняти з вогню й одразу гарячий мед розлити у скляні банки. Банки й кришки мають бути стерилізовані й сухі.
Після вистигання мед помітно загустіє. Їсти його можна вже через добу після приготування.
З цим прекрасним соусом до вареників ви забудете про сметану назавжди
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!