ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Класичний рецепт окрошки з ковбасою: готується за хвилини

Рецепти 12:30 - 01 липня 2023

Ця страва дуже доречна влітку, коли хочеться з'їсти що-небудь легке й освіжаюче

Покроковий рецепт окрошки класичної / Фото: timolina/Freepik

Покроковий рецепт окрошки класичної / Фото: timolina/Freepik

Окрошка належить до тих самих страв, які буквально рятують від літньої спеки. Вона не тільки наповнить свіжістю і подарує відчуття бадьорості, а й додасть сил, адже в її складі корисні продукти. Рекомендуємо взяти на озброєння класичний рецепт окрошки з ковбасою. Для приготування потрібно лише швидко зварити частину інгредієнтів і все змішати.

Деталі

Насправді, способів приготування цього літнього супу існує безліч. Хтось готує її на кефірі чи сироватці, а комусь більше до душі варіант на квасі. Саме його ми сьогодні і пропонуємо освоїти.

Інгредієнти

  • Картопля - 5 шт;
  • Яйце куряче - 5 шт;
  • Редис - 8 шт;
  • Огірок свіжий - 2 шт;
  • Ковбаса варена - 300 г;
  • Кріп, цибуля зелена - пучок;
  • Сіль - за смаком;
  • Сметана - за смаком;
  • Квас - за смаком.

Класичний рецепт окрошки з ковбасою

  1. Картоплю відваріть до готовності в злегка підсоленій воді.
  2. Яйця зваріть, дайте їм охолонути під холодною водою, а потім очистіть.
  3. Наріжте всі овочі, яйця та ковбасу кубиками, а зелень якомога дрібніше порубайте. Добре все змішайте і додайте сіль за смаком.
  4. Викладіть усі продукти в глибоку каструлю і залийте приблизно 1-2 л квасу.
  5. Рясно притрусіть свіжою зеленню і подавайте на стіл із ложкою сметани або майонезу.

Суп не обов'язково має бути солоним і ситним, особливо спекотного літа. Спробуйте також французький варіант із полуниці.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин