Класичний рецепт окрошки з ковбасою: готується за хвилини
Ця страва дуже доречна влітку, коли хочеться з'їсти що-небудь легке й освіжаюче

Покроковий рецепт окрошки класичної / Фото: timolina/Freepik
Окрошка належить до тих самих страв, які буквально рятують від літньої спеки. Вона не тільки наповнить свіжістю і подарує відчуття бадьорості, а й додасть сил, адже в її складі корисні продукти. Рекомендуємо взяти на озброєння класичний рецепт окрошки з ковбасою. Для приготування потрібно лише швидко зварити частину інгредієнтів і все змішати.
Деталі
Насправді, способів приготування цього літнього супу існує безліч. Хтось готує її на кефірі чи сироватці, а комусь більше до душі варіант на квасі. Саме його ми сьогодні і пропонуємо освоїти.
Інгредієнти
- Картопля - 5 шт;
- Яйце куряче - 5 шт;
- Редис - 8 шт;
- Огірок свіжий - 2 шт;
- Ковбаса варена - 300 г;
- Кріп, цибуля зелена - пучок;
- Сіль - за смаком;
- Сметана - за смаком;
- Квас - за смаком.
Класичний рецепт окрошки з ковбасою
- Картоплю відваріть до готовності в злегка підсоленій воді.
- Яйця зваріть, дайте їм охолонути під холодною водою, а потім очистіть.
- Наріжте всі овочі, яйця та ковбасу кубиками, а зелень якомога дрібніше порубайте. Добре все змішайте і додайте сіль за смаком.
- Викладіть усі продукти в глибоку каструлю і залийте приблизно 1-2 л квасу.
- Рясно притрусіть свіжою зеленню і подавайте на стіл із ложкою сметани або майонезу.
Суп не обов'язково має бути солоним і ситним, особливо спекотного літа. Спробуйте також французький варіант із полуниці.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!