RU UA
1

Скарби гуцульської кухні: рецепт росівниці із пшоном

Рецепти 11:00 - 29 липня 2023

Пропонуємо рецепт традиційного капусняка у гуцульському варіанті

Скарби гуцульської кухні: рецепт росівниці із пшоном

Рецепт росівниці/Фото: pexels

На Закарпатті часто готують страви із кукурудзяної крупи замість пшона. Ми пропонуємо рецепт гуцульської росівниці. Ви можете використати крупу, яка вам найбільше до вподоби. 

Інгредієнти

  • картопля - 2 шт.
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • морква - 1 шт.
  • квашена капуста - 200 г
  • кукурудзяна крупа - 150 г
  • копчена паприка - 1/2 ч. л.
  • сіль - за смаком
  • перець чорний мелений - за смаком
  • олія - 3 ст. л.
  • лавровий лист - 1 шт.
  • вода - 1 л

Спосіб приготування

  1. Картоплю нарізати, цибулю подрібнити, моркву натерти.
  2. На розігрітій олії обсмажити цибулю та моркву до м’якості. Додати копчену паприку.
  3. Картоплю відварити у підсоленій воді, після закипання додати лавровий лист, капусту й готувати 10 хвилин.
  4. Додати овочі, кукурудзяну крупу та готувати на повільному вогні, періодично помішуючи, до готовності крупи, приблизно 20 хвилин. Додати сіль та перець.
  5. Подавати на стіл можна із зеленню та сметаною.

Раніше ми писали, як зварити ніжне та ароматне варення з троянд. Пропонуємо рецепт без загусників та добавок. 

Джерело: shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин