Скарби гуцульської кухні: рецепт росівниці із пшоном
Пропонуємо рецепт традиційного капусняка у гуцульському варіанті
Рецепт росівниці/Фото: pexels
На Закарпатті часто готують страви із кукурудзяної крупи замість пшона. Ми пропонуємо рецепт гуцульської росівниці. Ви можете використати крупу, яка вам найбільше до вподоби.
Інгредієнти
- картопля - 2 шт.
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- морква - 1 шт.
- квашена капуста - 200 г
- кукурудзяна крупа - 150 г
- копчена паприка - 1/2 ч. л.
- сіль - за смаком
- перець чорний мелений - за смаком
- олія - 3 ст. л.
- лавровий лист - 1 шт.
- вода - 1 л
Спосіб приготування
- Картоплю нарізати, цибулю подрібнити, моркву натерти.
- На розігрітій олії обсмажити цибулю та моркву до м’якості. Додати копчену паприку.
- Картоплю відварити у підсоленій воді, після закипання додати лавровий лист, капусту й готувати 10 хвилин.
- Додати овочі, кукурудзяну крупу та готувати на повільному вогні, періодично помішуючи, до готовності крупи, приблизно 20 хвилин. Додати сіль та перець.
- Подавати на стіл можна із зеленню та сметаною.
Раніше ми писали, як зварити ніжне та ароматне варення з троянд. Пропонуємо рецепт без загусників та добавок.
Джерело:
shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ