RU UA
1

Легкий і яскравий гарнір із запечених овочів: готуємо літню страву за 30 хвилин

Рецепти 17:40 - 02 серпня 2023

Секрет аромату і насиченого смаку криється в маринаді для страви

Запечені овочі / Фото: freepik

Запечені овочі / Фото: freepik

Овочі в розпал літа можуть бути смачним гарніром до м’яса або риби. Пропонуємо запікати кабачки з печерицями і морквою, щоб урізноманітнити раціон і зберегти всі вітаміни.

Деталі

Для приготування яскравого гарніру необхідні:

  • кабачки – 1 штука;
  • печериці – 0,5 кг;
  • морква – 2 штуки;
  • цвітна капуста – 300 г;
  • перець болгарський – 3 шт.

Для маринаду знадобиться:

  • олія оливкова – 2 ст л.;
  • соєвий соус – 3 ст. л.;
  • часник – 4 зубчики;
  • прованські трави – 1 ч. л.;
  • копчена паприка – 1 ч. л.;
  • сіль – 1 ч. л.

Покрокова інструкція приготування

  1. Овочі необхідно очистити від шкірки, помити і нарізати великими шматками
  2. Цвітну капусту необхідно розібрати на невеликі суцвіття. Печериці потрібно порізати на чверті.
  3. В окремій ємності необхідно з’єднати інгредієнти для маринаду – олію, соєвий соус, подрібнений часник, прованські трави, паприку.
  4. В цей маринад викладаються овочі і добре перемішуються. Все необхідно залишити на 30 хвилин.
  5. Після цього овочі викладаються на деко і запікаються в духовці при температурі 180 градусів протягом 30 хвилин.

Нагадаємо, що на сніданок можна приготувати пухкі сирники.

Джерело: ТСН

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин