Легкий і яскравий гарнір із запечених овочів: готуємо літню страву за 30 хвилин
Секрет аромату і насиченого смаку криється в маринаді для страви
Запечені овочі / Фото: freepik
Овочі в розпал літа можуть бути смачним гарніром до м’яса або риби. Пропонуємо запікати кабачки з печерицями і морквою, щоб урізноманітнити раціон і зберегти всі вітаміни.
Деталі
Для приготування яскравого гарніру необхідні:
- кабачки – 1 штука;
- печериці – 0,5 кг;
- морква – 2 штуки;
- цвітна капуста – 300 г;
- перець болгарський – 3 шт.
Для маринаду знадобиться:
- олія оливкова – 2 ст л.;
- соєвий соус – 3 ст. л.;
- часник – 4 зубчики;
- прованські трави – 1 ч. л.;
- копчена паприка – 1 ч. л.;
- сіль – 1 ч. л.
Покрокова інструкція приготування
- Овочі необхідно очистити від шкірки, помити і нарізати великими шматками
- Цвітну капусту необхідно розібрати на невеликі суцвіття. Печериці потрібно порізати на чверті.
- В окремій ємності необхідно з’єднати інгредієнти для маринаду – олію, соєвий соус, подрібнений часник, прованські трави, паприку.
- В цей маринад викладаються овочі і добре перемішуються. Все необхідно залишити на 30 хвилин.
- Після цього овочі викладаються на деко і запікаються в духовці при температурі 180 градусів протягом 30 хвилин.
Нагадаємо, що на сніданок можна приготувати пухкі сирники.
Джерело:
ТСН
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ