Ідеально на зиму: готуємо огірковий салат з двома видами кетчупу
Консервація здивує вас поєднанням ніжного та пікантного смаків
Рецепт огірків з кетчупом на зиму/Фото: pexels
Якщо у вас на грядці вродили огірки, маємо чудовий рецепт, який допоможе з користю використати врожай. Пропонуємо приготувати консервований огірковий салат на зиму з двома видами кетчупу.
Інгредієнти
- огірок свіжий - 3 кг
- олія соняшникова рафінована - 250 мл
- вода - 125 мл
- цукор - 180 г
- сіль - 1.5 ст. л.
- оцет 9% - 100 мл
- кетчуп - 250 г
- кетчуп гострий - 250 г
- часник, зубчики - 12 шт.
Спосіб приготування
- У великій каструлі змішайте воду і оцет, додайте цукор, олію, сіль і два види кетчупа: звичайний або лагідний та чилі. Ретельно перемішайте.
- Огірки помийте, розріжте навпіл і кожну половинку на 4 частини.
- Порізані овочі покладіть у підготовлений маринад. Ретельно перемішайте і поставте на сильний вогонь.
- Як закипить, перемішайте, зменшіть вогонь до середнього і варіть 25-30 хвилин, періодично помішуючи під закритою кришкою. Потім додайте пропущений через прес часник, перемішайте і залиште на вогні під закритою кришкою ще на 10 хвилин.
- Банки простерилізуйте, кришки проваріть 5-7 хвилин.
- Салат розлийте по банках і одразу закрийте. Тримайте вкутаними до остигання.
Раніше ми писали, як приготувати фруктовий суп. Рецепт унікального десерту.
Джерело:
shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ