RU UA
1

Ідеально на зиму: готуємо огірковий салат з двома видами кетчупу

Рецепти 12:00 - 10 серпня 2023

Консервація здивує вас поєднанням ніжного та пікантного смаків

Ідеально на зиму: готуємо огірковий салат з двома видами кетчупу

Рецепт огірків з кетчупом на зиму/Фото: pexels

Якщо у вас на грядці вродили огірки, маємо чудовий рецепт, який допоможе з користю використати врожай. Пропонуємо приготувати консервований огірковий салат на зиму з двома видами кетчупу. 

Інгредієнти

  • огірок свіжий - 3 кг
  • олія соняшникова рафінована - 250 мл
  • вода - 125 мл
  • цукор - 180 г
  • сіль - 1.5 ст. л.
  • оцет 9% - 100 мл
  • кетчуп - 250 г
  • кетчуп гострий - 250 г
  • часник, зубчики - 12 шт.

Спосіб приготування

  1. У великій каструлі змішайте воду і оцет, додайте цукор, олію, сіль і два види кетчупа: звичайний або лагідний та чилі. Ретельно перемішайте.
  2. Огірки помийте, розріжте навпіл і кожну половинку на 4 частини.
  3. Порізані овочі покладіть у підготовлений маринад. Ретельно перемішайте і поставте на сильний вогонь.
  4. Як закипить, перемішайте, зменшіть вогонь до середнього і варіть 25-30 хвилин, періодично помішуючи під закритою кришкою. Потім додайте пропущений через прес часник, перемішайте і залиште на вогні під закритою кришкою ще на 10 хвилин.
  5. Банки простерилізуйте, кришки проваріть 5-7 хвилин.
  6. Салат розлийте по банках і одразу закрийте. Тримайте вкутаними до остигання.

Раніше ми писали, як приготувати фруктовий суп. Рецепт унікального десерту.

Джерело: shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин