ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Рецепт смачного пісного борщу з квасолею

Рецепти 20:10 - 23 серпня 2023

Борщ, як і кожну страву, можна робити по-різному

Рецепт смачного пісного борщу з квасолею

Рецепт смачного пісного борщу з квасолею

Борщ – найсмачніша українська страва, українське надбання та спадщина, якою ми пишаємося. Та борщ, як і кожну страву, можна робити по-різному. Пропонуємо вам рецепт пісного борщу із квасолею.

Деталі

Інгредієнти:

  • вода – 4 л.
  • капуста білокачанна – 0.5 середнього качана
  • буряк – 1 шт. (велика)
  • морква – 1 шт. (велика)
  • цибуля – 1 шт. (Великий)
  • картопля – 6 шт. (Середній)
  • консервована червона квасоля – 2 банки (360 мл)
  • томатная паста – 5 ст.л.
  • часник – 3 зубчики
  • зелень петрушки (або кропу) – 1 пучок
  • олія – ​​100 мл.
  • лавровий лист – 2 шт.
  • свіжомелений чорний перець – 2 щіпки
  • сіль

Як готувати:

1. Картоплю почистити, вимити, нарізати невеликими скибочками. Воду закип’ятити, покласти картоплю та варити майже до готовності. У середині варіння трохи посолити.

2. Буряк очистити, вимити, обсушити, нарізати соломкою.

3. Моркву та цибулю почистити, вимити, обсушити. Моркву нарізати соломкою, цибулю – дрібними кубиками.

4. У сковороді розігріти олію, викласти цибулю, моркву, буряк, обсмажувати на невеликому вогні до м’якості, періодично помішуючи.

5. Томатну пасту розвести в невеликій кількості води до пюре, додати в сковороду до овочів, перемішати. Згасити 5 – 7 хв.

6. Заправку викласти в каструлю зі звареною картоплею.

7. Капусту нарізати тонкою соломкою.

8. Додати|добавляти| нарізану капусту в каструлю, варити до готовності капусти, але не переварювати. Капуста повинна залишатися трохи недовареною, у процесі наполягання вона “дійде” до готовності.

9. Відкрити банки із консервованою квасолею.

10. Викласти квасолю в каструлю, перемішати. Я викладаю разом із рідиною. Якщо вам не подобається, можете квасолю процідити та покласти без рідини.

11. Зелень вимити, обсушити, дрібно нарізати. Часник очистити, дрібно нарізати. Покласти в борщ зелень, часник, лавровий лист, посолити до смаку, поперчити. Довести борщ до кипіння та вимкнути вогонь. Дати настоятися 15 – 20 хв.

12. Розлити борщ по тарілках та подати до столу.

Смачного!

Також картопля по-селянськи – це одна з найулюбленіших страв, яку замовляють, як у ресторанах, так і в кафе. Її можна приготувати вдома і без зайвих труднощів. Пропонуємо створити кулінарний шедевр в мікрохвильовій пічці.

Джерело: ua-novosti

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин