Рецепт смачного пісного борщу з квасолею
Борщ, як і кожну страву, можна робити по-різному

Рецепт смачного пісного борщу з квасолею
Борщ – найсмачніша українська страва, українське надбання та спадщина, якою ми пишаємося. Та борщ, як і кожну страву, можна робити по-різному. Пропонуємо вам рецепт пісного борщу із квасолею.
Деталі
Інгредієнти:
- вода – 4 л.
- капуста білокачанна – 0.5 середнього качана
- буряк – 1 шт. (велика)
- морква – 1 шт. (велика)
- цибуля – 1 шт. (Великий)
- картопля – 6 шт. (Середній)
- консервована червона квасоля – 2 банки (360 мл)
- томатная паста – 5 ст.л.
- часник – 3 зубчики
- зелень петрушки (або кропу) – 1 пучок
- олія – 100 мл.
- лавровий лист – 2 шт.
- свіжомелений чорний перець – 2 щіпки
- сіль
Як готувати:
1. Картоплю почистити, вимити, нарізати невеликими скибочками. Воду закип’ятити, покласти картоплю та варити майже до готовності. У середині варіння трохи посолити.
2. Буряк очистити, вимити, обсушити, нарізати соломкою.
3. Моркву та цибулю почистити, вимити, обсушити. Моркву нарізати соломкою, цибулю – дрібними кубиками.
4. У сковороді розігріти олію, викласти цибулю, моркву, буряк, обсмажувати на невеликому вогні до м’якості, періодично помішуючи.
5. Томатну пасту розвести в невеликій кількості води до пюре, додати в сковороду до овочів, перемішати. Згасити 5 – 7 хв.
6. Заправку викласти в каструлю зі звареною картоплею.
7. Капусту нарізати тонкою соломкою.
8. Додати|добавляти| нарізану капусту в каструлю, варити до готовності капусти, але не переварювати. Капуста повинна залишатися трохи недовареною, у процесі наполягання вона “дійде” до готовності.
9. Відкрити банки із консервованою квасолею.
10. Викласти квасолю в каструлю, перемішати. Я викладаю разом із рідиною. Якщо вам не подобається, можете квасолю процідити та покласти без рідини.
11. Зелень вимити, обсушити, дрібно нарізати. Часник очистити, дрібно нарізати. Покласти в борщ зелень, часник, лавровий лист, посолити до смаку, поперчити. Довести борщ до кипіння та вимкнути вогонь. Дати настоятися 15 – 20 хв.
12. Розлити борщ по тарілках та подати до столу.
Смачного!
Також картопля по-селянськи – це одна з найулюбленіших страв, яку замовляють, як у ресторанах, так і в кафе. Її можна приготувати вдома і без зайвих труднощів. Пропонуємо створити кулінарний шедевр в мікрохвильовій пічці.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!