Бюджетно та смачно: цибулевий пиріг за французьким рецептом
Пікантний цибулевий пиріг вважається родзинкою страв у Франції

Бюджетно та смачно: цибулевий пиріг за французьким рецептом
Пікантний цибулевий пиріг вважається родзинкою страв у Франції. Його подають у ресторанах та випікають удома. Інгредієнти для цього пирога дуже прості й приготувати його не складе особливих труднощів.
Деталі
Інгредієнти:
Для тіста:
- 125 вершкового масла
- 250 г борошна
- 1 ч. ложка солі
- 125 мл холодної води
Для начинки
- 5 цибулин
- 3 яйця
- 20 мл вершків
- 40 г тертого сиру (наприклад, Емменталь)
- 2 ст. ложки оливкової олії
- 2 шматочки вершкового масла
- Сіль, перець - до свого смаку
Як готувати:
Змішайте в мисці 250 г борошна, сіль і вершкове масло, нарізане шматочками. Можна використовувати для замішування тіста блендер, або можна робити це вручну.
Далі додайте у суміш 125 мл холодної води та продовжуйте вимішувати тісто до однорідного стану. Накрийте плівкою тісто і поставте в холодильник на 2 години.
Нагрійте сковороду, налийте на неї оливкову олію та додайте 2 кубики вершкового масла. Цибулини очистіть від шкірки та наріжте тонкими кільцями. Викладіть їх на сковороду, додайте сіль та перець. Обсмажуйте на невеликому вогні до золотистого та м'якого стану.
Дістаньте із холодильника тісто, розкочуйте і помістіть у форму для пирога, акуратно видаліть зайве. Тісто проколіть вилкою в кількох місцях, щоб воно не набрякло.
У мисці змішайте 3 яйця, 20 мл вершків, сіль, перець та 40 г тертого сиру. На дно пирога покладіть цибулеву начинку, а зверху залийте яєчно-вершковою сумішшю.
Випікайте в духовці від 40 до 50 хвилин при температурі 180 градусів. Смачного!
Також домашній паштет набагато смачніший і корисніший за готовий паштет купленого в магазині. Витрати на його приготування в домашніх умовах мінімальні, лише кілька інгредієнтів, трохи Вашого часу та делікатес готовий.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!