Закарпатська страва до родинного столу: готуємо ґомбовці з кисломолочним сиром
Ця страва готується майже в кожній хаті на Закарпатті

Ґомбовці з кисломолочним сиром/Фото: pixabay
Ґомбовці — український десерт угорського походження із тіста з начинкою, який готується на пару. Поширений в карпатському регіоні України. Сьогодні ми підготували для вас рецепт цієї страви з кисломолочним сиром.
Інгредієнти
- сир кисломолочний 9% - 500 г
- яйце куряче, велике - 1 шт.
- манна крупа - 2 ст. л.
- борошно - 3 ст. л.
- ванілін - за смаком
- масло вершкове 82% - 20 г
- панірувальні сухарі - 80 г
- цукор - 2 ст. л.
- кориця - 1 ч. л.
Спосіб приготування
- У глибокій мисці потрібно змішати цукор, сир та яйце, борошно, манку й ванілін. Ретельно перемішайте та залиште на 5 хвилин.
- Вологими руками сформуйте невеликі кульки. Викладіть на зволожену дошку.
- Розігрійте у сковороді вершкове масло, додайте панірувальні сухарі, цукор та корицю, добре перемішайте. Смажте протягом 5 хвилин.
- Потім відваріть кульки у киплячій підсоленій воді до підняття на поверхню, перекладіть до сковороди з панірувальними сухарями, добре обваляйте. Можете подавати до столу.
Раніше ми писали рецепт торта "Червоний оксамит" у домашніх умовах. Смачнішого десерту ви не куштували.
Джерело:
lala.food/tiktok
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні