ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Закарпатська страва до родинного столу: готуємо ґомбовці з кисломолочним сиром

Рецепти 15:21 - 04 вересня 2023

Ця страва готується майже в кожній хаті на Закарпатті

Закарпатська страва до родинного столу: готуємо ґомбовці з кисломолочним сиром

Ґомбовці з кисломолочним сиром/Фото: pixabay

Ґомбовці — український десерт угорського походження із тіста з начинкою, який готується на пару. Поширений в карпатському регіоні України. Сьогодні ми підготували для вас рецепт цієї страви з кисломолочним сиром.

Інгредієнти

  • сир кисломолочний 9% - 500 г
  • яйце куряче, велике - 1 шт.
  • манна крупа - 2 ст. л.
  • борошно - 3 ст. л.
  • ванілін - за смаком
  • масло вершкове 82% - 20 г
  • панірувальні сухарі - 80 г
  • цукор - 2 ст. л.
  • кориця - 1 ч. л.

Спосіб приготування

  1. У глибокій мисці потрібно змішати цукор, сир та яйце, борошно, манку й ванілін. Ретельно перемішайте та залиште на 5 хвилин.
  2. Вологими руками сформуйте невеликі кульки. Викладіть на зволожену дошку.
  3. Розігрійте у сковороді вершкове масло, додайте панірувальні сухарі, цукор та корицю, добре перемішайте. Смажте протягом 5 хвилин.
  4. Потім відваріть кульки у киплячій підсоленій воді до підняття на поверхню, перекладіть до сковороди з панірувальними сухарями, добре обваляйте. Можете подавати до столу.

Раніше ми писали рецепт торта "Червоний оксамит" у домашніх умовах. Смачнішого десерту ви не куштували.

Джерело: lala.food/tiktok

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин