Шпундра – рецепт традиційної української страви
Давня страва української кухні готується зі свинини та буряків
Шпундра – рецепт традиційної української страви/Фото: smak.ua
Шпундра – це давня страва української кухні, яку готують зі свинини та буряків. Для приготування цієї смакоти необхідно також зробити буряковий квас.
Інгредієнти:
- 800 г свинячої грудинки
- 4 шт. цибулі
- 4 шт. буряків
- Сало за смаком
- Хліб за смаком
- 1,5 склянки бурякового квасу
- Часник за смаком
- Петрушка за смаком
Приготування бурякового квасу
Візьміть 1 кг буряків, 1 літр води, 3 столові ложки цукру та 3 скибочки житнього хліба. Покладіть житній хліб і нарізаний буряк у відповідний посуд, додайте цукор і залийте теплою кип’яченою водою. Покрийте посуд серветкою і залиште за кімнатної температури, періодично видаляючи піну. Через три дні процідіть та використовуйте.
Приготування шпундри
Наріжте м’ясо на середні порційні шматочки і обваляйте в борошно, за бажання додайте перець.
Наріжте цибулю півкільцями, а буряки – скибочками.
Розігрійте сковороду із салом. Підсмажте цибулю та додайте м’ясо. Обсмажуйте все разом.
Потім перекладіть вміст сковорідки в казанок або каструлю, додайте буряк та буряковий квас. Тушіть страву під закритою кришкою приблизно пів години. Вийміть м’ясо та овочі, залишивши сік, який можна використовувати як соус.
Подавайте страву на гарячій тарілці, посипану зеленню петрушки та цибулею.
Нагадаємо, що Відомий англійський шеф-кухар поділився рецептом чизкейка без випічки.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!