Рибна запіканка з овочами і сиром: вечеря для тих, хто береже фігуру
Цікавий рецепт приготування риби без смаження і олії
Рибна запіканка / Фото: freepik
Прохолодна осінь викликає бажання створити кулінарний шедевр, який не просто наситить, але і зігріє. Пропонуємо вам рецепт запеченої риби під сиром з овочами. Для приготування страви підходить будь-який вид риби.
Деталі
Для створення запіканки з риби знадобляться наступні продукти:
- рибне філе, або рибні тушки – 500 г;
- яйця – 3 шт.;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- сметана – 150 г;
- сир твердий – 100 г;
- помідор свіжий – 1 шт.;
- перець чорний мелений;
- сіль;
- олія – 1 ст. л. (для змащування форми).
Приготування рибної запіканки
- В першу чергу інгредієнти необхідно підготувати – рибу почистити, овочі помити і за необхідності почистити від насіння і шкірки.
- Рибу необхідно нарізати тонкими шматочками, також ріжеться цибуля і помідори. Потрібно натерти сир.
- Форму для запікання потрібно змастити олією. На дно викладається цибуля, риба, зверху кладуться помідори. Все потрібно посолити і посипати перцем.
- В окремій ємності потрібно змішати яйця, сметану, сіль і перець. Цією сумішшю потрібно залити рибу і овочі в формі для запікання.
- Запікати все потрібно 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Нагадаємо, що ми пропонували приготувати суто українську страву - шпундру.
Джерело:
ТСН
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ