RU UA
1

Рибна запіканка з овочами і сиром: вечеря для тих, хто береже фігуру

Рецепти 13:17 - 11 вересня 2023

Цікавий рецепт приготування риби без смаження і олії

Рибна запіканка / Фото: freepik

Рибна запіканка / Фото: freepik

Прохолодна осінь викликає бажання створити кулінарний шедевр, який не просто наситить, але і зігріє. Пропонуємо вам рецепт запеченої риби під сиром з овочами. Для приготування страви підходить будь-який вид риби. 

Деталі

Для створення запіканки з риби знадобляться наступні продукти:

  • рибне філе, або рибні тушки – 500 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • сметана – 150 г;
  • сир твердий – 100 г;
  • помідор свіжий – 1 шт.;
  • перець чорний мелений;
  • сіль;
  • олія – 1 ст. л. (для змащування форми).

Приготування рибної запіканки

  1. В першу чергу інгредієнти необхідно підготувати – рибу почистити, овочі помити і за необхідності почистити від насіння і шкірки.
  2. Рибу необхідно нарізати тонкими шматочками, також ріжеться цибуля і помідори. Потрібно натерти сир.
  3. Форму для запікання потрібно змастити олією. На дно викладається цибуля, риба, зверху кладуться помідори. Все потрібно посолити і посипати перцем.
  4. В окремій ємності потрібно змішати яйця, сметану, сіль і перець. Цією сумішшю потрібно залити рибу і овочі в формі для запікання.
  5. Запікати все потрібно 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Нагадаємо, що ми пропонували приготувати суто українську страву - шпундру.

Джерело: ТСН

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин