RU UA
1

Вареники на кефірі: ніжні, м'які та повітряні

Рецепти 16:02 - 11 вересня 2023

Цей рецепт подарує новий смак вже звичній страві

Вареники на кефірі: ніжні, м'які та повітряні

Готуємо вареники на кефірі/Фото: pexels

Якщо ви думаєте, що встигли приготувати вареники з усіма начинками, які тільки є, то ми маємо для вас новий рецепт. Спробуйте цю страву на кефірі. Тоді вареники виходять ніжні, м'які та неймовірно повітряні. 

Інгредієнти

Для тіста

  • кефір 2,5% - 500 мл
  • борошно пшеничне - 800 г
  • яйця курячі - 1 шт.
  • сіль - 0.5 г
  • сода харчова - 8 г

Для начинки

  • сир кисломолочний 9% - 300 г
  • яйця курячі - 1 шт.
  • цукор - 40 г

Спосіб приготування

  1. У велику миску просійте борошно, додайте сіль і соду. Посередині зробіть заглиблення, додайте туди яйце, кефір і вимішуйте тісто, поки воно не стане еластичним. Накрийте миску рушником і залиште на пів години.
  2. Для начинки сир перетріть, додайте яйце та цукор, ретельно перемішайте.
  3. Дошку для тіста присипте борошном, викладіть тісто, обімніть. Зробіть форму для вареників, викладіть начинку.
  4. Відваріть у киплячій воді вареники. Подавати можна з маслом та сметаною.

Раніше ми писали рецепт ледачих вареників із бананом. Ласуни зійдуть з розуму. 

Джерело: shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин