Вареники на кефірі: ніжні, м'які та повітряні
Цей рецепт подарує новий смак вже звичній страві
Готуємо вареники на кефірі/Фото: pexels
Якщо ви думаєте, що встигли приготувати вареники з усіма начинками, які тільки є, то ми маємо для вас новий рецепт. Спробуйте цю страву на кефірі. Тоді вареники виходять ніжні, м'які та неймовірно повітряні.
Інгредієнти
Для тіста
- кефір 2,5% - 500 мл
- борошно пшеничне - 800 г
- яйця курячі - 1 шт.
- сіль - 0.5 г
- сода харчова - 8 г
Для начинки
- сир кисломолочний 9% - 300 г
- яйця курячі - 1 шт.
- цукор - 40 г
Спосіб приготування
- У велику миску просійте борошно, додайте сіль і соду. Посередині зробіть заглиблення, додайте туди яйце, кефір і вимішуйте тісто, поки воно не стане еластичним. Накрийте миску рушником і залиште на пів години.
- Для начинки сир перетріть, додайте яйце та цукор, ретельно перемішайте.
- Дошку для тіста присипте борошном, викладіть тісто, обімніть. Зробіть форму для вареників, викладіть начинку.
- Відваріть у киплячій воді вареники. Подавати можна з маслом та сметаною.
Раніше ми писали рецепт ледачих вареників із бананом. Ласуни зійдуть з розуму.
Джерело:
shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ