RU UA
1

Смачні гречаники: як приготувати традиційну українську страву

Рецепти 19:10 - 11 вересня 2023

Розкриємо секретний спосіб приготування, який зберігає особливий смак

Гречаники / Фото: freepik

Гречаники / Фото: freepik

Національна українська кухня багата на смачні страви. Цього разу пропонуємо приготувати гречаники – це смачні котлети з гречаною крупою. Розкриємо секрет приготування соковитих гречаників.

Деталі

Для приготування знадобляться наступні інгредієнти:

  • фарш курячий – 500 г;
  • крупа гречана – 1 склянка (200 мл);
  • яйця – 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • томатна паста – 2 ст. л.;
  • сметана – 3 ст. л.;
  • вода – 1 склянка;
  • борошно – для панірування;
  • перець чорний мелений;
  • сіль;
  • олія – для смаження.

Приготування гречаників: інструкція

  1. Гречку потрібно відварити в підсоленій воді, а потім додати в курячій фарш.
  2. Також в суміш додається одна подрібнена цибулина і морква. Їх можна натерти на терці.
  3. Тепер суміш можна посолити і поперчити, а також сюди ж додаються яйця. Все потрібно добре перемішати.
  4. Далі можна формувати котлетки, обвалювати їх в борошні і смажити.
  5. Після цього готові котлетки викладаються в каструлю і заливаються соусом з томатної пасти, сметани і води.
  6. Гречаники потрібно тушкувати ще 15 хвилин на повільному вогні.

Нагадаємо, що можна приготувати вареники на кефірі.

Джерело: ТСН

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин