Смачні гречаники: як приготувати традиційну українську страву
Розкриємо секретний спосіб приготування, який зберігає особливий смак
Гречаники / Фото: freepik
Національна українська кухня багата на смачні страви. Цього разу пропонуємо приготувати гречаники – це смачні котлети з гречаною крупою. Розкриємо секрет приготування соковитих гречаників.
Деталі
Для приготування знадобляться наступні інгредієнти:
- фарш курячий – 500 г;
- крупа гречана – 1 склянка (200 мл);
- яйця – 2 шт.;
- цибуля ріпчаста — 2 шт.;
- морква – 1 шт.;
- томатна паста – 2 ст. л.;
- сметана – 3 ст. л.;
- вода – 1 склянка;
- борошно – для панірування;
- перець чорний мелений;
- сіль;
- олія – для смаження.
Приготування гречаників: інструкція
- Гречку потрібно відварити в підсоленій воді, а потім додати в курячій фарш.
- Також в суміш додається одна подрібнена цибулина і морква. Їх можна натерти на терці.
- Тепер суміш можна посолити і поперчити, а також сюди ж додаються яйця. Все потрібно добре перемішати.
- Далі можна формувати котлетки, обвалювати їх в борошні і смажити.
- Після цього готові котлетки викладаються в каструлю і заливаються соусом з томатної пасти, сметани і води.
- Гречаники потрібно тушкувати ще 15 хвилин на повільному вогні.
Нагадаємо, що можна приготувати вареники на кефірі.
Джерело:
ТСН
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ