Соковите куряче філе у вершковому соусі – рецепт швидкої вечері
Розкажемо, як приготувати куряче філе так, щоб воно не було сухим

Тушковане куряче філе / Фото: скриншот
Ніжне м’ясо курятини використовується для приготування різноманітних страв, а також може бути центральним елементом столу. Пропонуємо приготувати курячі грудки у вершковому соусі. Страва вийде соковитою і матиме насичений смак.
Деталі
Для приготування знадобляться:
- куряче філе – 900 г;
- вершки – 200 мл;
- вершкове масло – 30 г;
- цибуля ріпчаста — 2 шт.;
- часник – 4 зубчики;
- помідори чері – 100 г;
- сир твердий – 50 г;
- мускатний горіх – 0,5 ч. л.;
- часник сушений – 0,5 ч. л;
- базилік — 0,5 ч. л;
- олія;
- сіль, перець чорний мелений.
Як приготувати курячу грудку у вершковому соусі?
- Куряче філе потрібно помити і обсушити, а потім зробити надріз по всій поверхні. Кожен шматок м’яса потрібно посолити і поперчити.
- Помідори нарізаються на половинки. Часник, цибуля нарізаються дрібно.
- Сковороду потрібно полити олією і розігріти на сильному вогні. На розпечену сковорідку потрібно викласти шматки м’яса надрізами вниз. Смажити потрібно на сильному вогні до золотистої скоринки.
- Далі на сковороду потрібно покласти вершкове масло, обсмажити цибулю і часник, додати вершки до них. Далі потрібно покласти сир, помідори чері, сіль і спеції, а також мускатний горіх. В цей соус перекладаються шматки курячого філе. М’ясо тушкується в соусі 15-20 хвилин під кришкою і на повільному вогні.
Нагадаємо про рецепт смачних гречаників.
Джерело:
ТСН
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні