ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Соковите куряче філе у вершковому соусі – рецепт швидкої вечері

Рецепти 15:32 - 12 вересня 2023

Розкажемо, як приготувати куряче філе так, щоб воно не було сухим

Тушковане куряче філе / Фото: скриншот

Тушковане куряче філе / Фото: скриншот

Ніжне м’ясо курятини використовується для приготування різноманітних страв, а також може бути центральним елементом столу. Пропонуємо приготувати курячі грудки у вершковому соусі. Страва вийде соковитою і матиме насичений смак.

Деталі

Для приготування знадобляться:

  • куряче філе – 900 г;
  • вершки – 200 мл;
  • вершкове масло – 30 г;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • часник – 4 зубчики;
  • помідори чері – 100 г;
  • сир твердий – 50 г;
  • мускатний горіх – 0,5 ч. л.;
  • часник сушений – 0,5 ч. л;
  • базилік — 0,5 ч. л;
  • олія;
  • сіль, перець чорний мелений.

Як приготувати курячу грудку у вершковому соусі?

  1. Куряче філе потрібно помити і обсушити, а потім зробити надріз по всій поверхні. Кожен шматок м’яса потрібно посолити і поперчити.
  2. Помідори нарізаються на половинки. Часник, цибуля нарізаються дрібно.
  3. Сковороду потрібно полити олією і розігріти на сильному вогні. На розпечену сковорідку потрібно викласти шматки м’яса надрізами вниз. Смажити потрібно на сильному вогні до золотистої скоринки.
  4. Далі на сковороду потрібно покласти вершкове масло, обсмажити цибулю і часник, додати вершки до них. Далі потрібно покласти сир, помідори чері, сіль і спеції, а також мускатний горіх. В цей соус перекладаються шматки курячого філе. М’ясо тушкується в соусі 15-20 хвилин під кришкою і на повільному вогні.

Нагадаємо про рецепт смачних гречаників.

Джерело: ТСН

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин