Для любителів пікантного: томатна аджика на зиму
Легкий рецепт аджики, яка не потребує варіння

Томатна аджика на зиму/Фото: pexels
Сезон овочів поступово підходить до свого завершення, тож встигніть приготувати смачну аджику на зиму. Ця пікантна приправа врятує будь-який стіл на свята та навіть у будній день. Пропонуємо рецепт пекучої томатної аджики без варіння.
Інгредієнти
- томати - 500 г
- хрін - 30 г
- часник, зубчики - 3 шт.
- перець болгарський червоний - 200 г
- перець червоний гострий - 1 шт.
- сіль - 15 г
- цукор - 30 г
- оцет винний - 30 мл
Спосіб приготування
- Підготуйте банки та кришки для закрутки.
- Помиті помідори розріжте на 4 частини, видаліть жорстку частину серцевини та перекладіть все у друшляк, щоб стекла рідина.
- Часник почистьте та подрібніть або дрібно наріжте. Гострий перець помийте, розріжте вздовж, видаліть гірке насіння і дрібно наріжте.
- Перець солодкий помийте, розріжте та очистьте від насіння, наріжте на великі кубики. Корінь хрону натріть на дрібній тертці.
- Помідори збийте блендером, додайте солодкий перець і знову подрібніть. Ретельно перемішайте.
- До томатної суміші додайте часник, хрін, гострий перець і ще раз все подрібніть блендером, перемішайте та залиште на 30 хвилин.
- Пізніше у масу додайте цукор, сіль, оцет і все ретельно перемішайте.
- Наповніть простерилізовані й охолоджені банки аджикою та поставте у холодильник.
Раніше ми писали, як приготувати сванську сіль самостійно. Її можна додавати у будь-які страви на ваш смак.
Джерело:
shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ