RU UA
1

Для любителів пікантного: томатна аджика на зиму

Рецепти 11:00 - 16 вересня 2023

Легкий рецепт аджики, яка не потребує варіння

Для любителів пікантного: томатна аджика на зиму

Томатна аджика на зиму/Фото: pexels

Сезон овочів поступово підходить до свого завершення, тож встигніть приготувати смачну аджику на зиму. Ця пікантна приправа врятує будь-який стіл на свята та навіть у будній день. Пропонуємо рецепт пекучої томатної аджики без варіння. 

Інгредієнти

  • томати - 500 г
  • хрін - 30 г
  • часник, зубчики - 3 шт.
  • перець болгарський червоний - 200 г
  • перець червоний гострий - 1 шт.
  • сіль - 15 г
  • цукор - 30 г
  • оцет винний - 30 мл

Спосіб приготування

  1. Підготуйте банки та кришки для закрутки.
  2. Помиті помідори розріжте на 4 частини, видаліть жорстку частину серцевини та перекладіть все у друшляк, щоб стекла рідина.
  3. Часник почистьте та подрібніть або дрібно наріжте. Гострий перець помийте, розріжте вздовж, видаліть гірке насіння і дрібно наріжте.
  4. Перець солодкий помийте, розріжте та очистьте від насіння, наріжте на великі кубики. Корінь хрону натріть на дрібній тертці.
  5. Помідори збийте блендером, додайте солодкий перець і знову подрібніть. Ретельно перемішайте.
  6. До томатної суміші додайте часник, хрін, гострий перець і ще раз все подрібніть блендером, перемішайте та залиште на 30 хвилин.
  7. Пізніше у масу додайте цукор, сіль, оцет і все ретельно перемішайте.
  8. Наповніть простерилізовані й охолоджені банки аджикою та поставте у холодильник.

Раніше ми писали, як приготувати сванську сіль самостійно. Її можна додавати у будь-які страви на ваш смак. 

Джерело: shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин