ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Як у британських кав'ярнях: рецепт тістечок із заварним кремом

Рецепти 12:00 - 16 вересня 2023

В осінню пору це саме те, що варто приготувати до чаю

Як у британських кав'ярнях: рецепт тістечок із заварним кремом

Рецепт тістечок із заварним кремом/Фото: pexels

Якщо ви любитель затишних кав'ярень та смачних десертів, цей рецепт апетитних тістечок стане вам у нагоді. Пропонуємо приготувати маленькі тарталетки із заварним кремом, або тістечка паштейш де ната.

Інгредієнти

  • тісто листкове заморожене - 500 г
  • молоко 3,2% - 300 мл
  • цукор - 180 г
  • вода - 130 мл
  • жовтки курячі - 4 шт.
  • борошно пшеничне - 35 г
  • кориця, палички - 1 шт.
  • лимон, цедра - 1 ст. л.

Додатково

  • борошно пшеничне - 0.5 ст. л.
  • масло вершкове несолоне - 15 г

Спосіб приготування

  1. Налийте в сотейник 200 мл молока. Додайте лимонну цедру й паличку кориці.
  2. Поставте сотейник на невеликий вогонь й доведіть суміш до кипіння.
  3. Водночас потрохи додайте просіяне через сито борошно у залишок молока в окремій мисці. Збийте так, щоб не залишилося грудочок.
  4. Тоненькою цівкою влийте борошняну суміш в гаряче молоко з цедрою. При цьому важливо ретельно помішувати.
  5. Доведіть отриману масу до загусання, підтримуючи невеликий вогонь й постійно помішуючи.
  6. Заберіть сотейник з вогню й накрийте харчовою плівкою.
  7. В окрему каструлю додайте воду й цукор. Поставте на вогонь й дочекайтеся, поки цукор розчиниться. Не забувайте помішувати.
  8. Після закипання варіть сироп 3 хвилини, потім обережно влийте сироп у заварний крем. Постійно помішуйте, поки з’єднуєте суміші.
  9. Перетріть крем через сито в чисту суху миску, це звільнить його від залишків цедри й кориці. Накрийте перетертий крем харчовою плівкою так, щоб плівка торкалася крему.
  10. Готове тісто попередньо потрібно розморозити. Присипте робочу поверхню борошном й трохи розкачайте кожен шар листкового тіста. Покладіть їх один на одного й згорніть у щільний рулет.
  11. Розріжте рулет на однакові шматки. Змастіть форми для випічки розтопленим вершковим маслом.
  12. З кожного шматочка тіста сформуйте невеликі кошики за формою для випікання.
  13. Після цього продовжуйте готувати крем. Додайте курячі жовтки у крем. Збийте суміш до повного поєднання інгредієнтів.
  14. Поставте розігріватися духовку до 240 градусів.
  15. Наповніть кремом кошики. Важливо, щоб крем не доходив до країв, адже він при випіканні може вилитися.
  16. Відправте десерт у духовку на 20-25 хвилин. Смачного!

Раніше ми писали, як приготувати "Моті". Ви можете приготувати вдома вишуканий японський десерт.

Джерело: shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин