Як у британських кав'ярнях: рецепт тістечок із заварним кремом
В осінню пору це саме те, що варто приготувати до чаю

Рецепт тістечок із заварним кремом/Фото: pexels
Якщо ви любитель затишних кав'ярень та смачних десертів, цей рецепт апетитних тістечок стане вам у нагоді. Пропонуємо приготувати маленькі тарталетки із заварним кремом, або тістечка паштейш де ната.
Інгредієнти
- тісто листкове заморожене - 500 г
- молоко 3,2% - 300 мл
- цукор - 180 г
- вода - 130 мл
- жовтки курячі - 4 шт.
- борошно пшеничне - 35 г
- кориця, палички - 1 шт.
- лимон, цедра - 1 ст. л.
Додатково
- борошно пшеничне - 0.5 ст. л.
- масло вершкове несолоне - 15 г
Спосіб приготування
- Налийте в сотейник 200 мл молока. Додайте лимонну цедру й паличку кориці.
- Поставте сотейник на невеликий вогонь й доведіть суміш до кипіння.
- Водночас потрохи додайте просіяне через сито борошно у залишок молока в окремій мисці. Збийте так, щоб не залишилося грудочок.
- Тоненькою цівкою влийте борошняну суміш в гаряче молоко з цедрою. При цьому важливо ретельно помішувати.
- Доведіть отриману масу до загусання, підтримуючи невеликий вогонь й постійно помішуючи.
- Заберіть сотейник з вогню й накрийте харчовою плівкою.
- В окрему каструлю додайте воду й цукор. Поставте на вогонь й дочекайтеся, поки цукор розчиниться. Не забувайте помішувати.
- Після закипання варіть сироп 3 хвилини, потім обережно влийте сироп у заварний крем. Постійно помішуйте, поки з’єднуєте суміші.
- Перетріть крем через сито в чисту суху миску, це звільнить його від залишків цедри й кориці. Накрийте перетертий крем харчовою плівкою так, щоб плівка торкалася крему.
- Готове тісто попередньо потрібно розморозити. Присипте робочу поверхню борошном й трохи розкачайте кожен шар листкового тіста. Покладіть їх один на одного й згорніть у щільний рулет.
- Розріжте рулет на однакові шматки. Змастіть форми для випічки розтопленим вершковим маслом.
- З кожного шматочка тіста сформуйте невеликі кошики за формою для випікання.
- Після цього продовжуйте готувати крем. Додайте курячі жовтки у крем. Збийте суміш до повного поєднання інгредієнтів.
- Поставте розігріватися духовку до 240 градусів.
- Наповніть кремом кошики. Важливо, щоб крем не доходив до країв, адже він при випіканні може вилитися.
- Відправте десерт у духовку на 20-25 хвилин. Смачного!
Раніше ми писали, як приготувати "Моті". Ви можете приготувати вдома вишуканий японський десерт.
Джерело:
shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні