Як у мами: рецепт ідеальної карамельної шарлотки
Такий пиріг із яблуками та карамеллю виходить надзвичайно оксамитовим, кремовим і соковитим

Рецепт ідеальної карамельної шарлотки/Фото: depositphotos
Шарлотка з яблуками – улюблений багатьма пиріг. Приготувати його дуже просто, а інгредієнти прості та доступні. Спробуйте у звичайному рецепті замінити всього кілька інгредієнтів, і пиріг перетвориться на неймовірний карамельний десерт.
Інгредієнти:
- цукор – 4 ст. л. (100 г);
- мед – 1,5 ст. л. (50 г);
- яйце – 1 шт;
- борошно – 6 ст. л. (180 г);
- вершкове масло (м'яке) – 1/2 частина пачки (85 г + 15 г);
- розпушувач – 1/2 ч. л. (7 г);
- молоко – 1/2 склянки (120 г);
- кориця, кардамон – за смаком.
Для начинки:
- яблука – 3 шт. (або 300 г очищених);
- цукор – 1/2 склянки (80 г);
- масло вершкове – 20 г.
Для приготування начинки почистіть і наріжте яблука кубиками. Розтопіть у сотейнику цукор до стану карамелі – він має стати бурштинового або темного кольору. Додайте вершкове масло, яблука та перемішайте. Варіть, постійно помішуючи, поки не випарується рідина.
Для тіста змішайте м'яке масло, цукор і мед, додайте корицю, кардамон або інші прянощі за смаком. Додайте яйце, знову перемішайте до однорідності. Змішайте борошно з розпушувачем і додайте в основну масу. Влийте молоко, перемішайте. Додайте карамелізовані яблука і знову перемішайте.
Форму для випікання вистеліть пергаментом та вилийте тісто. Випікайте в розігрітій духовці до 130°С 50 хвилин, а потім ще 5 хвилин за 170°С. Дайте охолонути і посипте зверху цукровою пудрою.
Раніше ми писали рецепт тістечок із заварним кремом. Восени це саме те, що варто приготувати до чаю.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!