Ідеальне доповнення до тортів і тістечок: рецепт домашньої карамелі
Домашня карамель виходить набагато смачнішою за магазину, а готувати її дуже просто

Рецепт домашньої карамелі/Фото: кард з відео
Карамель — це універсальний соус для десертів, тістечок, тортів і попкорну. Також її використовувують для прикрас і карамельних цукерок, або ж просто можна їсти ложкою прямо із банки. Готувати карамель дуже просто, тож ділимося рецептом.
Рецепт домашньої карамелі: інгредієнти
- цукор – 300 г;
- вода – 100 мл;
- лимонна кислота – на кінчику ножа;
- вершки (33%) – 150 мл;
- вершкове масло – 60 г;
- сіль – дрібка.
З цієї кількості інгредієнтів ви отримаєте 300 мл готової карамелі.
Спосіб приготування карамелі:
- У каструлю з товстим дном або глибоку сковорідку висипати цукор, додати воду та лимонну кислоту і поставити на максимальний вогонь, не перемішуючи. Коли маса почне кипіти, чіпати її не потрібно.
- Поки все вариться, необхідно нагріти вершки. Це можна зробити в мікрохвильовці або на плиті. Вони мають бути практично гарячими, але не закипілими.
- Коли кипляча маса з цукру, води та кислоти стане бурштинового кольору (але не темного), влити в неї акуратно вершки та перемішати силіконовою або дерев'яною лопаткою. Варто враховувати, що коли вершки будете вливати, маса почне пінитися. Так і має бути. Вогонь вимкнути.
- Далі в отриману суміш додати масло, перемішати до однорідності, перелити карамель у зручний посуд, додати сіль і перебити все погружним блендером.
- Готову карамель розлити в чисті банки та зберігати під кришечкою в холодильнику. Спочатку карамель буде дещо рідкувата, але потім у холоді вона стане густішою.
Шарлотка з яблуками – улюблений багатьма пиріг. Приготувати його дуже просто, а інгредієнти прості та доступні. Спробуйте у звичайному рецепті замінити всього кілька інгредієнтів, і пиріг перетвориться на неймовірний карамельний десерт.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!