Як самостійно приготувати яблучний оцет: рецепт
Корисний оцет своїми руками

Рецепт домашнього яблучного оцту / Фото: Pixabay
Не поспішайте розлучатися з серцевинками яблук, які залишилися у вас після вживання фруктів або приготування страв. З них можна самостійно приготувати корисний яблучний оцет.
Вам знадобиться:
- 3 склянки води
- 3 столових ложки цукру
- 450 г яблук
Спосіб приготування:
- Змішайте цукор у воду у співвідношенні столова ложка на склянку води. Цукор можна замінити медом у такій же пропорції.
- Яблука разом з серцевинками наріжте. Складіть їх у скляний глечик або миску та залийте водою з цукром.
- Накрийте посуд рушником та залиште стояти на тиждень при кімнатній температурі. Якщо ви вирішили додати мед замість цукру, почекайте 2 тижні замість одного.
- Коли рідина потемніє, процідіть її у банку та позбудьтеся залишків фруктів.
- Зберігайте при кімнатній температурі, помішуйте щонайменше раз на день протягом 2-4 місяців. Рідина повинна набути запаху оцту та стати кислою на смак.
- Перелийте в пляшку зі скла, закрийте корком та зберігайте у темному місці.
Нещодавно ми ділилися рецептом домашньої карамелі.
Джерело:
Shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні