Білі гриби будуть найсмачнішими: маринад за рецептом карпатського грибника
Осіння пора найкраща для збору та маринування запашних грибочків. Пропонуємо універсальний маринад від карпатського грибника, завдяки якому ваші гриби будуть найсмачнішими

Рецепт маринаду для білих грибів/Фото: gribygorod
Дуже зручно, що такий маринад можна готувати не тільки для білих грибів, але й для печериць, підпеньків та маслюків.
Інгредієнти
- Вода - 1 літр
- Сіль - 3 ч. л.
- Лавровий лист - 3 шт.
- Оцет 9% - 50 мл.
- Цукор - 2 ст. л.
- Перець духмяний горошок - 9 шт.
- Перець рожевий горошок - 9 шт.
Як самостійно приготувати яблучний оцет: рецепт
Додатково:
- Оцет 9% - 30 мл.
Спосіб приготування
- Наші гриби перевірити на наявність комах всередині і бруду, почистити і нарізати не досить дрібно. Потім залити їх водою і поставити на вогонь.
- Дочекатися, поки гриби почнуть кипіти, рештки сміття і піну зібрати. Варити потрібно не менше однієї години.
- В іншій каструлі до 1 літра води додати сіль, оцет та цукор. Усе перемішати і довести до кипіння.
- Коли гриби проваряться приблизно годину, потрібно воду злити.
- Готуємо банки. Простерилізувати 3 штуки 750 міліметрових банок. На дно викласти декілька штук різного духмяного перцю горошком та лавровий лист.
Гриби розкласти по банках нещільно. - Залити маринадом.
- Потім накрити кришкою і 20 хвилин стерилізувати у каструлі з водою з моменту кипіння.
- Згодом у кожну банку додати по 1 ст. л. 9 % оцту.
- Банки закрутити та щільно накрити ковдрою.
Раніше ми писали, який салат ідеально доповнить святковий стіл.
Джерело:
Shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ