RU UA
1

Білі гриби будуть найсмачнішими: маринад за рецептом карпатського грибника

Рецепти 14:26 - 19 вересня 2023

Осіння пора найкраща для збору та маринування запашних грибочків. Пропонуємо універсальний маринад від карпатського грибника, завдяки якому ваші гриби будуть найсмачнішими

Білі гриби будуть найсмачнішими: маринад за рецептом карпатського грибника

Рецепт маринаду для білих грибів/Фото: gribygorod

Дуже зручно, що такий маринад можна готувати не тільки для білих грибів, але й для печериць, підпеньків та маслюків. 

Інгредієнти

  • Вода - 1 літр 
  • Сіль - 3 ч. л. 
  • Лавровий лист - 3 шт.
  • Оцет 9% - 50 мл. 
  • Цукор - 2 ст. л. 
  • Перець духмяний горошок - 9 шт.
  • Перець рожевий горошок - 9 шт.

Як самостійно приготувати яблучний оцет: рецепт

Додатково: 

  • Оцет 9% - 30 мл. 

Спосіб приготування

  1. Наші гриби перевірити на наявність комах всередині і бруду, почистити і нарізати не досить дрібно. Потім залити їх водою і поставити на вогонь.
  2. Дочекатися, поки  гриби почнуть кипіти, рештки сміття і піну зібрати. Варити потрібно не менше однієї години. 
  3. В іншій каструлі до 1 літра води додати сіль, оцет та цукор. Усе перемішати і довести до кипіння.
  4. Коли гриби проваряться приблизно годину, потрібно воду злити.
  5. Готуємо банки. Простерилізувати 3 штуки 750 міліметрових банок. На дно викласти декілька штук різного духмяного перцю горошком та лавровий лист. 
    Гриби розкласти по банках нещільно. 
  6. Залити маринадом.
  7. Потім накрити кришкою і 20 хвилин стерилізувати у каструлі з водою з моменту кипіння. 
  8. Згодом у кожну банку додати по 1 ст. л. 9 % оцту. 
  9. Банки закрутити та щільно накрити ковдрою.

Раніше ми писали, який салат ідеально доповнить святковий стіл. 

Джерело: Shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин