RU UA
1

Хрустке польське печиво до чаю: готуємо фаворки

Рецепти 15:12 - 19 вересня 2023

Десерт відомий як хмиз по-польськи

Хрустке польське печиво до чаю: готуємо фаворки

Хрустке польське печиво до чаю/Фото: pexels

Назва "фаворки" походить від спотвореного французького слова faveurs — "стрічка". Зазвичай це печиво готують на Жирний четвер, який відзначають в останній четвер перед Великим постом. Десерт відомий як хмиз по-польськи. 

Інгредієнти

  • борошно пшеничне - 400 г
  • масло вершкове 73% - 50 г
  • жовтки курячі - 4 шт.
  • яйця курячі - 1 шт.
  • сметана 15% - 100 г
  • розпушувач - 10 г
  • цукор ванільний - 10 г
  • оцет - 1 ст. л.
  • олія соняшникова - 1 л
  • цукрова пудра - 40 г

Спосіб приготування

  1. Борошно перетріть з маслом. Збийте яйце, жовтки і цукор, з'єднайте з борошном і маслом. Додайте сметану, ванільний цукор, оцет і замісіть м’яке тісто.
  2. Залиште відпочити на 45 хвилин.
  3. Потім розкачайте тісто на посипаній борошном поверхні в тонкий пласт. Наріжте смужки розміром 10×2 см. У середині кожної зробіть невеликі розрізи і протягніть через отвір одну зі сторін.
  4. У розігрітій олії смажте фаворки до золотистого кольору з обох сторін.

Раніше ми писали рецепт ідеальної карамельної шарлотки. Такий пиріг виходить надзвичайно оксамитовим, кремовим і соковитим. 

Джерело: shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин