Хрустке польське печиво до чаю: готуємо фаворки
Десерт відомий як хмиз по-польськи

Хрустке польське печиво до чаю/Фото: pexels
Назва "фаворки" походить від спотвореного французького слова faveurs — "стрічка". Зазвичай це печиво готують на Жирний четвер, який відзначають в останній четвер перед Великим постом. Десерт відомий як хмиз по-польськи.
Інгредієнти
- борошно пшеничне - 400 г
- масло вершкове 73% - 50 г
- жовтки курячі - 4 шт.
- яйця курячі - 1 шт.
- сметана 15% - 100 г
- розпушувач - 10 г
- цукор ванільний - 10 г
- оцет - 1 ст. л.
- олія соняшникова - 1 л
- цукрова пудра - 40 г
Спосіб приготування
- Борошно перетріть з маслом. Збийте яйце, жовтки і цукор, з'єднайте з борошном і маслом. Додайте сметану, ванільний цукор, оцет і замісіть м’яке тісто.
- Залиште відпочити на 45 хвилин.
- Потім розкачайте тісто на посипаній борошном поверхні в тонкий пласт. Наріжте смужки розміром 10×2 см. У середині кожної зробіть невеликі розрізи і протягніть через отвір одну зі сторін.
- У розігрітій олії смажте фаворки до золотистого кольору з обох сторін.
Раніше ми писали рецепт ідеальної карамельної шарлотки. Такий пиріг виходить надзвичайно оксамитовим, кремовим і соковитим.
Джерело:
shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ