Легкий рецепт сніданку: готуємо ліниві вареники
Проста страва, що прийдеться до душі кожному

Фото з Інстаграму "healthydemure"
Ліниві вареники є спрощеним варіантом культової української страви – вареників. Під час приготування не варто переживати про неправильний заміс тіста, адже в цьому рецепті начинка та тісто об’єднуються в одну масу. В результаті страва виходить дуже ніжною та солодкою на смак, тому прийдеться до душі навіть дітлахам.
Деталі
Інгредієнти:
- 200 г кисломолочного сиру
- 1 яйце
- 5-7 ст.л. борошна
- 1-2 ч.л. цукру
- 0,5 ч.л. ваніліну
Спосіб приготування:
- До основи страви – сиру, варто додати яйце, цукор і ванілін та добре перемішати виделкою до однорідності.
- Беремо борошно та знову розминаємо виделкою. Далі замішуємо тісто попередньо зволоженими руками. Процес займає декілька хвилин, проте варто звертати увагу на консистенцію.
- Розпочинаємо формувати варенички. Для цього варто присипати поверхню борошном та створити з підготовленого тіста ковбаску. Нарізаємо на шматочки та утворюємо вареники.
- У каструлю вливаємо воду та доводимо її до кипіння. Далі варто трохи зменшити вогонь та покласти ліниві вареники в ємність.
- Після того як вареники піднімуться на поверхню – дістаємо та смакуємо.
Страву можна подати зі сметаною, йогуртом, джемом, варенням, згущеним молоком та додати до композиції ягоди або ж фрукти.
Раніше ми розповідали про хрустке польське печиво до чаю.
Джерело:
Instagram "polli_cooking"
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ