RU UA
1

"Три склянки": рецепт легкого яблучного пирога

Рецепти 14:30 - 23 вересня 2023

Цей насипний пиріг зможе приготувати будь-хто

"Три склянки": рецепт легкого яблучного пирога

Рецепт легкого яблучного пирога/Фото: Getty Images

"Три склянки" – пиріг назвали так тому, що всі основні інгредієнти не потрібно зважувати, достатньо взяти всього по склянці (об’єм 200 г.). І ніякої метушні з тістом – потрібно просто засипати все шарами. Найскладніше в цьому рецепті – натерти яблука.

Інгредієнти:

  • яблука – 10 шт. (або 1,5 кг);
  • борошно – 1 склянка (130 г);
  • цукор – 1 склянка (160 г);
  • манна крупа – 1 склянка (160 г);
  • розпушувач – 2 ч. л.;
  • ванільний цукор – 1 пакетик;
  • дрібка солі;
  • вершкове масло (заморожене) – 100 г.

Спосіб приготування

Змішайте борошно, цукор, ванільний цукор, манну крупу, сіль, розпушувач. Розділіть суху масу на 4 частини. Натріть на крупній тертці яблука, розділіть масу на три частини. Яблука краще брати кислі та соковиті. 

Вистеліть дно і боки роз'ємної форми (діаметр 22 см) пергаментом. Викладіть шарами: 1 частину сухої суміші, 1 частину яблук, потім знову суху суміш і знову - яблука. Чергуйте і останнім шаром викладіть суху суміш.

Натріть зверху заморожене вершкове масло - так, щоб воно рівномірно покрило суху суміш. Поставте форму на деко і відправте в розігріту духовку. Випікайте при 180°С близько 50 хвилин (залежить від духовки) - до рум'яної скоринки зверху.

Пиріг можна подавати як гарячим, так і холодним.

Пропонуємовам також спробувати приготувати кабачкові кекси з ковбаскою та сиром. 

Джерело: unian

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин