"Три склянки": рецепт легкого яблучного пирога
Цей насипний пиріг зможе приготувати будь-хто

Рецепт легкого яблучного пирога/Фото: Getty Images
"Три склянки" – пиріг назвали так тому, що всі основні інгредієнти не потрібно зважувати, достатньо взяти всього по склянці (об’єм 200 г.). І ніякої метушні з тістом – потрібно просто засипати все шарами. Найскладніше в цьому рецепті – натерти яблука.
Інгредієнти:
- яблука – 10 шт. (або 1,5 кг);
- борошно – 1 склянка (130 г);
- цукор – 1 склянка (160 г);
- манна крупа – 1 склянка (160 г);
- розпушувач – 2 ч. л.;
- ванільний цукор – 1 пакетик;
- дрібка солі;
- вершкове масло (заморожене) – 100 г.
Спосіб приготування
Змішайте борошно, цукор, ванільний цукор, манну крупу, сіль, розпушувач. Розділіть суху масу на 4 частини. Натріть на крупній тертці яблука, розділіть масу на три частини. Яблука краще брати кислі та соковиті.
Вистеліть дно і боки роз'ємної форми (діаметр 22 см) пергаментом. Викладіть шарами: 1 частину сухої суміші, 1 частину яблук, потім знову суху суміш і знову - яблука. Чергуйте і останнім шаром викладіть суху суміш.
Натріть зверху заморожене вершкове масло - так, щоб воно рівномірно покрило суху суміш. Поставте форму на деко і відправте в розігріту духовку. Випікайте при 180°С близько 50 хвилин (залежить від духовки) - до рум'яної скоринки зверху.
Пиріг можна подавати як гарячим, так і холодним.
Пропонуємовам також спробувати приготувати кабачкові кекси з ковбаскою та сиром.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!