Альтернатива чебуреків: смажені самоси, які захочеться готувати постійно
Смажені пиріжки самоси готуються дуже просто і миттєво з'їдаються

Смажені самоси, які захочеться готувати постійно/Фото: Getty Images
Самоси – це пиріжки з прісного тіста трикутної форми. Загортають в них як фруктову, так і солону начинку. Такі пиріжки дуже популярні в Криму – їх можна купити на пляжах і в кіосках.
Рецепт самосів з персиками
Інгредієнти:
- борошно – 300 г;
- вода – 150 г;
- вершкове масло або олія – 50 г;
- сіль – щіпка;
- персики – 500 мл;
- цукор – 4 стол.л.;
- олія для смаження – 500 мл.
Борошно змішати з сіллю і розтопленим вершковим маслом або олією. Влити холодну воду і замісити густе тісто. Накрити плівкою і залишити на 30 хвилин.
Для начинки можна використовувати будь-які ягоди і фрукти. Дуже смачно виходить з персиками. Нарізати персики кубиком і змішати з цукром.
Тісто вимісити ще раз і розділити на 10-12 однакових частин. Розкачати шматочки тіста в тонкі коржі. Викласти по центру фруктову начинку і защипнути у формі трикутника. Щільно затисніть шов на самосах, щоб начинка не просочилася.
Добре розігріти соняшникову олію і обсмажити самоси з фруктами у фритюрі до золотистого кольору. Готові пиріжки викласти на папір, щоб вбрався зайвий жир.

Самоси рецепт в духовці з м'ясом
Інгредієнти:
- борошно – 3 склянки або 500 г;
- холодна вода – 1 склянка або 200 мл;
- сіль – 1 ч. л.;
- олія – 1 ст. л.;
- масло вершкове – 50 г;
- цибуля – 3 шт.;
- куряче м'ясо – 500 г;
- яйце для змазування – 1 шт.;
- кунжут для посипання;
- спеції за смаком – 2 ч. л.
Вершкове масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно розм'якло. В миску просіяти борошно, додати сіль і влити холодну воду. Замісити густе тісто, вливаючи в процесі замішування соняшникову олію. Готове тісто накрити плівкою і залишити на 15 хвилин.
Стіл присипати борошном і тонко розкачати тісто. Верхню частину тіста змастити вершковим маслом. Загорнути тісто в рулет, накрити плівкою і поставити на годину в холодильник.
Курку нарізати на невеликі шматочки. Можна використовувати також будь-яке інше м'ясо або фарш. Додати до м'яса спеції за смаком. Цибулю дрібно нарізати і додати до м'яса. Збити до однорідності яйце для змащування пиріжків.
Тісто дістати з холодильника і нарізати на невеликі однакові прямокутники. Викласти в кожен куряче м'ясо і защипнути самоси в формі трикутника. Покласти пиріжки на деко з пергаментом, змастити яйцем і посипати кунжутом. Запікати самоси з м'ясом 20 хвилин при 200°.
Рекомендуємо також спробувати рецепт фрикадельок з куркою і сиром.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!