RU UA
1

Старовинний український десерт: готуємо слобожанські сластьони

Рецепти 16:25 - 24 вересня 2023

Це українська десертна страва у вигляді кульок з тіста

Старовинний український десерт: готуємо слобожанські сластьони

Рецепт класичного українського десерту/Фото: pixabay

Пропонуємо приготувати класичний український десерт на сучасний лад. Для цього знадобиться манна каша, на основі якої замішують тісто. 

Сластьони — це українська десертна страва, що згадується ще Іваном Котляревським, у вигляді кульок з тіста засмажених у киплячому маслі. Крім того, існують варіанти смажених і запечених сластьон.

Інгредієнти

  • сир домашній - 150 г
  • родзинки - 40 г
  • молоко 2,8% - 500 мл
  • манка - 100 г
  • лимон, цедра - 20 г
  • ванільний екстракт - 2 мл
  • цукор - 1 ст. л.
  • яйця курячі - 1 шт.
  • сіль - 2 г
  • варення - за смаком

Спосіб приготування

  1. Відваріть на молоці манну кашу.
  2. Коли каша загусне, розділіть її на рівні частини, як тісто на пиріжки.
  3. Для начинки змішайте сир, родзинки та лимонну цедру.
  4. У шматок тіста з манки вкладіть начинку всередину й сформуйте кульку.
  5. Збийте яйце із сіллю. Занурте кульки в цю суміш.
  6. На розігріту з олією сковороду викладіть кульки й смажте, доки вони не стануть золотавими.
  7. Подавати десерт можна з варенням.

Раніше ми писали, як приготувати корисний Баунті

Джерело: shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин