Старовинний український десерт: готуємо слобожанські сластьони
Це українська десертна страва у вигляді кульок з тіста

Рецепт класичного українського десерту/Фото: pixabay
Пропонуємо приготувати класичний український десерт на сучасний лад. Для цього знадобиться манна каша, на основі якої замішують тісто.
Сластьони — це українська десертна страва, що згадується ще Іваном Котляревським, у вигляді кульок з тіста засмажених у киплячому маслі. Крім того, існують варіанти смажених і запечених сластьон.
Інгредієнти
- сир домашній - 150 г
- родзинки - 40 г
- молоко 2,8% - 500 мл
- манка - 100 г
- лимон, цедра - 20 г
- ванільний екстракт - 2 мл
- цукор - 1 ст. л.
- яйця курячі - 1 шт.
- сіль - 2 г
- варення - за смаком
Спосіб приготування
- Відваріть на молоці манну кашу.
- Коли каша загусне, розділіть її на рівні частини, як тісто на пиріжки.
- Для начинки змішайте сир, родзинки та лимонну цедру.
- У шматок тіста з манки вкладіть начинку всередину й сформуйте кульку.
- Збийте яйце із сіллю. Занурте кульки в цю суміш.
- На розігріту з олією сковороду викладіть кульки й смажте, доки вони не стануть золотавими.
- Подавати десерт можна з варенням.
Раніше ми писали, як приготувати корисний Баунті.
Джерело:
shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ