Ця страва підкорить ваше серце: гомілки в гірчично-грибному соусі
Гомілки готуються швидко, виходять ніжними, соковитими і неймовірно ароматними

Ця страва підкорить ваше серце: гомілки в гірчично-грибному соусі
Гомілки у гірчично-грибному соусі – вишукана страва, що підкорить ваше серце. Гомілки готуються швидко, виходять ніжними, соковитими і неймовірно ароматними. Смачним рецептом у своєму Instagram поділилася фудблогер Катаріна Мовчан.
Деталі
Інгредієнти:
- 8 гомілок
- 30г вершкового масла + трішки рослинної олії
- 300г шампіньйонів
- 3 зубці часника
- 100мл білого сухого вина
- 200мл курячого бульйону (можна замінити водою)
- 2ст.л не гострої гірчиці (в мене американська)
- 80мл жирних вершків
- сіль та перець за смаком
- декілька гілочок тім’яну
Як готувати?
- На сковорідці розігріваємо вершкове масло з додаванням рослинної олії (це допоможе уникнути горіння масла) та обсмажуємо гомілки до золотистого кольору. Обсмажувати партіями, щоб гомілки смажились, а не почали тушкуватись. Як тільки шкірка стала золотистою знімаємо гомілки зі сковорідки на окрему тарілку.
- В цей час ріжемо шампіньйони достатньо великими шматочками. Обсмажуємо гриби на тій сковорідці на якій раніше смажили гомілки.
- Через 5 хвилин до грибів додаємо часник. Вливаємо вино та курячий бульйон, додаємо гірчицю. Доводимо до кипіння і вводимо вершки. Додаємо тім’ян, сіль та перець і готуємо 15 хвилин при помірному кипінні. Соус має злегка загустіти. Тім’ян вийняти з соусу.
- Розігріваємо духовку до 180 градусів.
- Готовий гірчично-грибний соус переливаємо в форму для запікання та викладаємо зверху гомілки. Трішки присолюємо і перчимо їх зверху.
- Запікаємо гомілки 30-35 хвилин до апетитного румʼянцю
Смачного!
Також курячі кульки з соусом готуються дуже швидко, а страва настільки універсальна, що підійде до будь-якого гарніру. Також смакуватиме дітям.
Джерело:
Катаріна Мовчан
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ