RU UA
1

Ніжна та смачна: запіканка з кисломолочного сиру і чорницею

Рецепти 16:30 - 29 вересня 2023

Сирна маса виходить достатньо солодкою і в поєднанні з чорницею і сметаною виходить дуже гармонійно

Ніжна та смачна: запіканка з кисломолочного сиру і чорницею

Ніжна та смачна: запіканка з кисломолочного сиру і чорницею

Ця неймовірно смачна та ніжка запіканка заслуговує вашої уваги. Цікавим рецептом у своєму Instagram поділилася фудблогер Катаріна Мовчан.

Деталі

Сирна маса виходить достатньо солодкою і в поєднанні з чорницею і сметаною виходить дуже гармонійно. Але ви можете варіювати кількість цукру від 50 до 100 грамів. Чорницю можна замінити на будь-яку ягоду - малину, полуницю, лохину, вишню та інші. Політ фантазії не обмежений.

Інгредієнти:

  • 500г кисломолочного сиру (в мене 5% жирності);
  • 4 яйця;
  • 100г цукру;
  • 10г ванільного цукру;
  • 300г молока;
  • 30г кукурудзяного крохмалю;
  • 500г чорниці (можете брати менше за смаком);
  • шматочок вершкового масла для змащування форми.

Як готувати?

  1. Духовку розігріваємо до 180 градусів і обов’язково поставити на дно дечко з водою.
  2. Білки відділити від жовтків.
  3. Кисломолочний сир протерти через сито і зʼєднати з жовтками, двома видами цукру, крохмалем і молоком.
  4. Білки збити з дрібкою солі до стійких піків.
  5. Зʼєднуємо білки з сирною масою поступово. Спочатку додати половину і вимісити, а потім вмішати другу частину білків. Перемішуємо дуже акуратно, щоб не втратити пишність.
  6. Форму для випікання змастити вершковим маслом. В мене високе кільце діаметром 18 сантиметрів і маса при випіканні піднялась достатньо високо і влаштувала невеличку втечу, тому можете сміливо брати форму 20 сантиметрів, або орієнтуйтесь так, щоб у Вас залишилось половина обʼєму форми на ріст запіканки.
  7. Випікаємо 50 хвилин. Маса підніметься, але після випічки трішки осяде - це нормально.
  8. Залишити до повного остигання і подати зі сметанкою.

Смачний маковий торт всього за 10 хвилин. Приготувати цей смачний тортик можна за 10 хвилин, а ще знадобиться кілька годин, щоб він постояв у холодильнику. Відеорецептом поділилася фудблогер Ольга Головіна у своєму Інстаграмі.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин