Топ-5 рецептів дієтичної паски

Рецепти 17:07 - 23 квітня 2021

Кращі рецепти дієтичної пасхальної випічки

Топ-5 рецептів дієтичної паски

фото: pixabay

Свято світлого Великодня завжди супроводжується багатим столом і не проходить безслідно для фігури. Щоб скоротити кількість споживаних калорій, пропонуємо вам спекти дієтичну паску, яка буде не менш смачною, ніж традиційна випічка.

Паска з перепелиними яйцями на кефірі

фото: pexels

Інгредієнти:

  • 200 г меду;
  • 9 шт. перепелиних яєць;
  • трохи соди погасити оцтом;
  • родзинки, курага, горіхи;
  • мука, скільки знадобиться.

Як приготувати:

  • Необхідно змішати яйця з кефіром, додати в отриману суміш мед, соду і оцет.
  • У невеликих кількостях додавайте борошно, щоб вийшло тісто як для оладок.
  • Подрібніть сухофрукти з горіхами і додайте їх в отримане тісто.
  • Масу викладіть у форму, попередньо змащену маслом.
  • Випікайте паску в духовці розігрітій до 200 ° C 40-45 хвилин.

Паска з курагою і горіхами

фото: pexels

Інгредієнти:

  • 0,5 кг нежирного сиру;
  • 4-5 ст. ложкок фруктози;
  • 150 г кураги;
  • 150 г горіхів.

Розведіть 2 столових ложки фруктози в 150 г води і покришите курагу з горіхами. Перетріть сир через сито і змішайте його з половиною кураги, горіхів, і водою з фруктозою. Застеліть форму харчовою плівкою і викладіть туди отриману масу. Зробіть поглиблення і помістіть всередину залишки горіху та кураги або прикрасьте ними паску зверху. Поставте форму в холодильник на 12 годин.

Заварна паска

фото: pexels

Інгредієнти:

  • Півсклянки нежирного молока;
  • 1,5 ч. л. сухих дріжджів;
  • 5 яєць;
  • 3 ст. ложки меду;
  • 2-3 склянки борошна;
  • родзинки;
  • курага.

У гаряче молоко додайте третину склянки борошна і закип'ятіть отриману суміш. У вас вийде тісто, його необхідно ретельно розтерти. В решті теплого молока розведіть дріжджі і додайте його в розтерте тісто. Ретельно все перемішайте і дайте настоятися пів години.

Збийте білки в піну, а жовтки перетріть з медом. Влийте все в тісто і перемішайте. На дві години поставте опару в тепле місце. В кінці додайте подрібнену курагу та ізюм і розтоплене масло. Добре перемішайте тісто і помістіть його в форму для запікання. Випікайте паску 40 хвилин при 180-200 ° С.

Паcка без випічки з ряжанки

фото: pexels

Інгредієнти:

  • два літри ряжанки;
  • два літри молока;
  • 6 яєць;
  • 1,5 склянки меду;
  • 1,5 склянки сметани;
  • 100 г масла вершкового.

Змішайте в каструлі молоко і ряжанку, додайте сметану і все перемішайте. Всі жовтки розітріть з медом, додайте їх в каструлю і поставте суміш на вогонь.

Після того як відійде сироватка, зніміть каструлю з вогню і остудіть. Відіжміть через марлю отриману масу і додайте туди масла. Отриману суміш помістіть в форму і поставте на ніч у холодильник для застигання.

Низькокалорійна паска з сиром

фото: pixabay

Інгредієнти:

  • 500 г сиру;
  • 4 яйця;
  • 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю;
  • 150 г цільнозернового борошна;
  • 10 г розпушувача;
  • 150 мл молока;
  • Пакетик ваніліну;
  • 100 г сухофруктів і цукатів;
  • Підсолоджувач.

Змішайте всі інгредієнти, крім білків. Білки збийте окремо і додайте до одержаної маси. Перелийте тісто в форму і випікайте паску в розігрітій до 180 градусів духовці близько години. Готовність перевірте зубочисткою.

Раніше ми розповідали про натуральні барвники для пасхальних яєць.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
RU UA
1