Що приготувати на вечерю: 7 простих і швидких рецептів
Добірка вечерь на кожен день із фото та інструкціями

Рецепт смачної вечері / Фото: Getty Images
Вечеря нашвидкуруч може бути дуже смачною та незвичайною. Розповідаємо та показуємо, як приготувати смачну вечерю швидко та просто.
Соковите м'ясо по-французьки

М'ясо виходить ніжним завдяки тривалому томлінню при невисокій температурі, і соковитим завдяки шапці з помідорів та сметани. М'ясо можна використовувати будь-яке, головне, щоб воно не було жилистим, а до шапки зі сметани можна додати майонез.
Інгредієнти
- філе куряче або індички – 600 грамів;
- картопля – 4 штуки;
- цибуля ріпчаста - 1 штука;
- помідор – 2 штуки;
- сир напівтертий – 200 г;
- сметана – 250 грамів;
- олія – 1 столова ложка;
- сіль за смаком;
- перець запашний – до смаку.
Приготування
- Наріжте м'ясо на однакові шматки поперек волокон і злегка відбийте його.
- Очистіть картоплю, наріжте її впоперек на тонкі кружечки. Цибулю наріжте півкільцями.
- Викладіть картоплю та цибулю на дно форми, посоліть, додайте олію, перемішайте.
- Викладіть зверху шар м'яса, посоліть, поперчіть.
- Наріжте помідори кружальцями, викладіть шар м'яса.
- Натріть сир, викладіть його на м'ясо, зверху покладіть шар сметани.
- Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 40-60 хвилин до готовності картоплі.
Паста з травами

Макарони – улюблена страва багатьох людей. Вони прості у приготуванні та універсальні за наповненням. Додавши пікантних спецій страва заграє ароматом ніжності та вишуканості.
Інгредієнти
- яйце – 3 штуки;
- макарони – 300 грамів;
- свіжа петрушка - ¼ склянки;
- свіжий базилік – 1/3 склянки;
- тертий пармезан – 1/3 склянки;
- вершкове масло – 8 столових ложок;
- сіль, перець – до смаку.
Приготування
- Відваріть макарони до аль-денте. Вони варяться близько 7 хвилин у киплячій воді залежно від виду макаронів.
- У цей час розбийте яйця, додайте в них траву, пармезан та спеції, гарненько збийте.
- Коли паста буде готова, злийте воду і поверніть їх у гарячу каструлю. Залийте макарони яєчною сумішшю, інтенсивно перемішайте протягом 2-3 хвилин. Додайте вершкове масло|мастило| і перемішайте ще раз.
Картопляна запіканка з фаршем

Це проста, недорога і дуже смачна страва, до якої не потрібний гарнір. Достатньо додати свіжі овочі та повноцінний обід готовий.
Запіканка за цим рецептом виходить досить ніжною, повітряною та ароматною.
Інгредієнти
- картопля – 1 кілограм;
- м'ясний фарш – 500 г;
- цибуля ріпчаста - 1 штука;
- яйце куряче - 1 штука;
- вершкове масло – 110 грамів;
- сіль - 1,5 чайних ложки;
- перець чорний – 1 чайна ложка.
Приготування
- Для приготування запіканки використовуйте охолоджений фарш. Він може бути з будь-якого м'яса: свинячо-яловичого, курячого або з індички.
- Наріжте очищену картоплю великими скибочками. Вони мають бути приблизно однакового розміру, щоб картопля рівномірно готувалась. Перекладіть картоплю в каструлю і залийте холодною водою. Додайте 1 чайну ложку солі. Закрийте кришкою каструлю і поставте на вогонь. Варіть картоплю до повного приготування. Перевірте його готовність за допомогою гострого ножа.
- Злийте з готової картоплі воду. В окремому невеликому сотейнику розтопіть 50 г вершкового масла. Додайте розтоплену олію до картоплі та розімніть у пюре. Заберіть пюре убік і дайте йому охолонути.
- Приготуйте фарш. Очистіть цибулю від лушпиння і промийте її. Дуже дрібно наріжте. Додайте в сковороду 30 г вершкового масла і поставте його на середній вогонь. Як тільки вершкове масло розтопиться, додайте в сковороду нарізану цибулю. Обсмажте цибулю протягом двох хвилин, постійно помішуючи її.
- Додайте до обсмаженої цибулі охолоджений фарш. Обсмажуйте його на середньому вогні під час періодичного помішування. М'ясо має стати світлішим на колір. Додайте до фаршу половину чайної ложки солі та чорний мелений перець. Добре все перемішайте. Готуйте м'ясо на вогні трохи менше від середнього. На приготування піде приблизно 8-10 хвилин. Заберіть м'ясну начинку з вогню.
- Зберіть та приготуйте картопляну запіканку з фаршем. Підготуйте форму для випікання запіканки. Змастіть боки та дно форми невеликою кількістю вершкового масла. У невелику миску вбийте яйце і перемішайте виделкою. Додайте його в злегка остигле картопляне пюре і добре перемішайте, щоб воно рівномірно розподілилося по всій масі. На дно форми викладіть половину пюре. Утрамбуйте його на всій поверхні. Зверху викладіть рівним шаром усю м'ясну начинку.
- Зверху викладіть пюре, що залишилося. Добре розрівняйте його на всій поверхні фаршу. Вершкове масло, що залишилося, розтопіть на невеликому вогні і змастіть ним всю поверхню картопляного пюре. Поставте форму з картопляною запіканкою на середину добре прогрітої до 200 градусів духовки. Запікайте протягом 20 хвилин до красивого золотистого кольору.
- Дістаньте запіканку із духовки. Дайте їй трохи охолонути. Вона має бути теплою, але не гарячою. Це потрібно для того, щоб картопляна маса стабілізувалася і запіканка добре тримала форму.
- Наріжте запіканку на порційні шматочки та подавайте до столу. Така запіканка чудово поєднується із салатами зі свіжих овочів, а також зеленню.
Тости з грибами та вершковим сиром

Ця смачна і ніжна страва нікого не залишить байдужою.
Інгредієнти
- гриби – 250 г;
- вершкове масло - 2 столові ложки;
- сіль - ½ чайних ложки;
- подрібнений часник – ½ чайних ложки;
- вершковий сир – 200 г;
- житній хліб – 4-5 шматочків.
Приготування
- Розігрійте сковороду, обсмажити шматочки хліба протягом 1-2 хвилин до хрусткої скоринки. Наріжте гриби тонкими скибочками та обсмажте 6-8 хвилин на середньому вогні, помішуючи. Приправте часником та сіллю.
- Намажте шматочки хліба сиром, а зверху покладіть гриби. Можна прикрасити зеленню.
Паста Карбонара

Цей рецепт – один із найвідоміших в Італії. З цим рецептом впорається будь-хто, він дуже простий і не особливо витратний за часом.
Можна замінити знамениту панчетту більш нам знайомий сирокопчений бекон.
Інгредієнти
- грудинка, панчетта – 100 г;
- спагетті – 180 грамів;
- яйце куряче - 2 штуки;
- петрушка – 1 столова ложка;
- сир твердий – 100 г;
- оливкова олія – 1 столова ложка;
- вода – 1,5 літра;
- сіль, перець – до смаку.
Приготування
- Натріть сир на дрібній тертці, а листочки петрушки вже за допомогою ножа, але також дрібно порубайте. Якщо ви любитель сиру, його кількість можна збільшити.
- Відваріть макарони до аль-денте. Панчетту наріжте невеликими шматочками.
- Додайте в нагріту сковороду ложку олії та обсмажте панчетту до гарної рум'яності.
- У глибокій мисці збийте яйця. Збивати потрібно не до піни, а щоби просто перемішалися жовток з білком.
- У цю миску всипте тертий сир і подрібнену петрушку. За бажанням можна трохи відкласти для подачі страви. Все перемішайте.
- Злийте воду зі спагетті, а 50 г відлийте окремо. Поверніть вермішель у гарячу каструлю. Нам важливо не охолодити макарони, щоб соус придбав потрібну консистенцію.
- Влийте до пасти Карбонара весь яєчно-сирний соус і ретельно перемішайте. Якщо паста виглядає сухувато, додайте в неї води, яку відлили в попередньому кроці.
- Додайте гарячу обсмажену панчетту та ще раз перемішайте. Відразу подавайте на стіл, присипавши відкладеним раніше сиром, петрушкою і обов'язково чорним перцем. Ця страва не терпить очікування, яєчний соус дуже швидко остигає.
Драники картопляні

Рецептів драників існує безліч. Хтось додає до них зелень, хтось сир, бекон тощо. Їх готують у духовці чи мультиварці. Але незмінною класикою залишаються картопляні драники за класичним рецептом на сковороді. Це швидкий рецепт на всі випадки життя.
Якщо потрібно нагодувати сім'ю з мінімальними витратами продуктів, вибирайте драники. Це буде чудовий і ситний сніданок або полуденок. Особливо якщо є у прикуску зі сметаною чи іншим улюбленим соусом.
Інгредієнти
- картопля – 600 грамів;
- яйце куряче - 1 штука;
- борошно - 3 столові ложки, без гірки;
- олія рослинна – 50 мілілітрів;
- сіль - 1 чайна ложка.
Приготування
- Підготуйте усі інгредієнти. Картоплю радимо брати жовті сорти. Він крохмалистіший і оптимально підходить для приготування на сковороді.
- Почистіть картоплю та промийте. Натріть його на великій тертці. Додайте|добавляйте| до картоплі сіль|соль| і перемішайте. Залишіть на 5 хвилин|мінути|, щоб він дав сік.
- Відіжміть руками зайвий сік картоплі і перекладіть його в глибоку миску. У центрі суміші зробіть поглиблення та вбийте туди одне куряче яйце. За бажання можна додати щіпку мускатного горіха. Він благородно відтіняє смак картоплі та надає страві вишуканого смаку. Все перемішайте.
- Додайте|добавляйте| муку|борошно| і ще раз все перемішайте. У класичному варіанті використовується пшеничне борошно. Але можна використовувати рисове борошно, щоб драники вийшли ще хрусткішими.
- Влийте в сковороду частину рослинної олії та поставте на вогонь. Добре прожаріть олію, щоб драники не прилипали до сковороди. Коли олія прогріється, приступайте до смаження драників. Беріть столовою ложкою картопляну масу і викладіть на сковороду, формуючи драник. Обсмажуйте на сковороді на вогні трохи нижче за середній до красивого золотистого кольору і рум'яних країв. Переверніть на інший бік і також обсмажте.
- Обсмажте таким чином усю масу. У процесі приготування картопля вбиратиме масло, тому під час готування його потрібно потроху підливати в сковороду. Викладіть готові драники на тарілку із паперовим рушником. Це потрібно для того, щоб у папір увібрався зайвий жир.
Квасоляний суп з пармезаном

Смачна страва на всі випадки життя. Приготувати його досить просто, якщо у вас є баночка квасолі і томатів у власному соку. Бульйон можна використовувати будь-хто.
Інгредієнти
- оливкова олія - ½ столових ложки;
- ріпчаста цибуля - ½ головки;
- часник - 4-6 зубчиків;
- бульйон - 3 склянки;
- консервовані томати - 200 грамів;
- цукор - ½ чайних ложки;
- італійські трави - ½ чайних ложки;
- сіль - ½ чайних ложки;
- перець - ¼ чайних ложки;
- консервована квасоля - 800 грамів;
- шпинат - 170 грамів;
- тертий пармезан - ½ склянки;
- свіжа петрушка - 1,5 столових ложки.
Приготування
Розігрійте оливкову олію в каструлі. Додайте цибулю і часник, обсмажте 1-2 хвилини.
Додайте бульйон, томати, цукор, спеції та зелень, доведіть до кипіння, варіть 5 хвилин.
Додайте квасолю і шпинат, варіть ще 2 хвилини. Зніміть із вогню, прикрасьте тертим пармезаном.
Можна додати ковбасу за смаком.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!