Десерт з неповторним смаком: рецепт шоколадно-горіхового торта
Затишний та вишуканий смак

Рецепт шоколадно-горіхового торта / Фото: Pixabay
Якщо хочете спробувати щось новеньке, приготуйте цей шоколадно-горіховий торт. Він має дуже насичений смак та пористу неповторну структуру.
Вам знадобиться:
- 150 г чорного шоколаду
- 200 г грецьких горхів
- 100 г мигдального борошна (можна замінити подрібненим мигдалем або грецьким горіхом)
- 100 г м'якого вершкового масла 82%
- 100 г цукру
- 4 яйця
- дрібка солі
Спосіб приготування:
- Духовку розігрійте до 180 градусів. Шоколад та горіхи подрібніть.
- Жовтки відділіть від білків. У вершкове масло додайте цукор та перемішайте. До суміші по одному додайте жовтки, ретельно перемішуючи та збиваючи вінчиком.
- Потім у суміш додайте шоколад, горіхи та мигдалеве борошно. Змішайте.
- Окреми збийте білки з сіллю. Збийте до стійких піків.
- Половину білків додайте до тіста й перемішайте. Введіть другу половину білків й обережно вимісіть тісто. Робіть це повільно та акуратно.
- Форму змастіть вершковим маслом. Викладіть тісто та запікайте протягом 40-45 хвилин.
Нещодавно ми ділилися рецептом булочок, які не треба випікати.
Джерело:
katarina_movchan
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні