ОСТАННІ
11 травня, вівторок
10 травня, понеділок
07 травня, пʼятниця
06 травня, четвер
Більше новин

Великоднє меню: кращі рецепти святкових страв

Рецепти 14:30 - 29 квітня 2021 0

Для приготування страв не знадобитися багато часу

Родина за свядковим столом

Автор: cottonbro/Фото: Pexels

В Україні 2 травня святкується Великдень. Традиційно у цей день готують велику кількість страв, починаючи від звичайних закусок і закінчуючи витонченими десертами. Перед святом кожна господиня, щоб здивувати своїх гостей, шукає нові рецепти. Редакція Meta.ua підготувала кращі рецепти для святкового столу.

Перепелиця з картоплею і горіхами

Інгредієнти:

  • Перепелиця - 2 шт. ;
  • молода картопля - 200 г;
  • зубчик часнику - 3 шт;
  • Сіль і перець (за смаком);
  • 2-3 гілочки чебрець;
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • 40 г арахісу;
  • 2 ст. л. сік лимона;
  • 4 шт. томатів черрі.

Крок 1. Для приготування страви вам необхідно натерти перепілку часником і соком лимона. Після цього додайте солі і перцю за смаком. Розігрійте духовку до 200 градусів.

Крок 2. Підготовлену перепілку посмажте на сковороді з оливковою олією до золотистої скоринки з усіх сторін. Після охолодження змастіть брусничним соусом.

Крок 3. Молоду картоплю поставте смажитися на 5 хвилин в сковороду, де раніше була перепілка, до неї додайте арахіс. Під час приготування покладіть кілька гілочок чебрецю.

Крок 4. Після обсмажування картоплі, її необхідно викласти на деко, до неї додати томати, порізані на чотири частини. Зверху розкладіть обсмажені перепілки. У духовці запікати протягом 20 хвилин. Блюдо подавати з брусничним соусом.

Картопляний Гратен з чотирма сирами

Інгредієнти:

  • 2 ст. жирних вершків;
  • 900 гр. картоплі з бурою шкіркою, очистити, нарізати кружальцями завтовшки менше 0,5 см;
  • 1/3 ст. натертого сиру моцарелла;
  • 1/4 ст. натертого сиру пармезан;
  • Велика сіль і мелений перець;
  • 1/4 ч. л. свежетертого мускатного горіха;
  • 1/3 ст. натертого сиру ейшаго;
  • 1,5 ст. л. (75 гр.) Вершкового масла, порізати шматочками, і трохи для змазування;
  • 1/2 зубчики часнику для натирання;
  • 1/3 ст. плавленого сиру раклет або конте;
  • 4 свіжих лаврових листки.

Крок 1. Для приготування страви вам необхідно розігріти духовку на 200 градусів.

Крок 2. У мисці перемішайте натерті сири.

Крок 3. У глибоку форму для запікання натріть часник, потім змастіть вершковим маслом. Після викладіть перший шар картоплі, посоліть, покладіть половину порізаного вершкового масла. Розподіліть половину тертого сиру по всьому периметру. Додайте перець за смаком.

Крок 4. Повторіть ще раз (крок 3), в кінці картоплю необхідно залити вершками і додати лаврове листя. Посипте залишився сир на картоплю.

Крок 5. Помістити картоплю в духовку і запікати протягом 25 хвилин. Страва готова, перед подачею на стіл приберіть лаврове листя.

Глазурований свинячий окіст

Інгредієнти:

  • 1 (4 - 4,5 кг.) свинячий варено-копчений окіст на кістки;
  • 1,5 ст. глазурі;
  • вода;
  • 2 ст. л. цільної гвоздики.

Крок 1. Попередньо дістаньте свинину з холодильника за 30 хвилин до початку приготування.

Крок 2. Розігріти духовку до 160 ° С.

Крок 3. Зрізати шкіру з окору і кінчиком ножа, надрізати жир сіточкою. Потім вставити в надрізи нирки гвоздики.

Крок 4. Помістити окіст в форму для запікання, жиром вгору і заповнити на 1/4 холодною водою. Поставити форму в духовку і запікати, до тих пір, поки термометр, вставлений в саму товсту частину окосту, що не покаже температури 55 ° С., Приблизно 2 ч. 30 хв.

Крок 5. Збільшити температуру в духовці до 220 ° С. Обмазати окіст половиною глазурі. Якщо вода в формі випарувалася, додати ще. Повернути свинину в духовку і продовжувати запікати, поливаючи кожні 10 хв. глазур'ю, до тих пір, поки поверхня не стане глянцевою і золотистої, ще приблизно 45 хв.

Яєчний салат

Інгредієнти:

  • 12 великих яєць;
  • 1 стебло селери, дрібно нарізаний;
  • 1 ст. л. + 1 ч. л. лимонного соку;
  • 2 ст. л. зернистої гірчиці;
  • Половина червоної цибулини, дрібно нарізаною;
  • 1 ст. л. + 1 ч. л. лимонного соку;
  • 2 ст. л. зернистої гірчиці;
  • 0,5 ст. майонезу;
  • 2 ст. л. порубаного кропу;
  • 2 ч.л. крупнозернистої солі.

Крок 1. У невеликій мисці замочіть цибулю в холодній воді на 15 хвилин. Потім злийте воду.

Крок 2. Зваріть яйця. Під холодною проточною водою остудіть.

Крок 3. Яйця очистіть від шкаралупи і наріжте на 6 частин.

Крок 4. У великій мисці змішайте цибулю, селеру, майонез, кріп, гірчицю, лимонний сік і сіль. Додайте яйця в майонезну суміш і акуратно перемішайте. Поперчіть за смаком. Використовуйте салат в приготуванні сендвічів з салатним листям.

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин

0 коментарів

Рецепти