Корисні солодощі: домашні яблучні цукерки
Для рецепта краще брати яблука зеленого кольору

Корисні солодощі: домашні яблучні цукерки/Фото: woman24
Цукерки вийдуть смачними, якщо правильно приготувати карамель. Зверху буде хрустка оболонка, а середині свіже яблуко. Вийде дуже смачно!
Що треба:
- яблуко — 2 шт.;
- вода — 125 мл;
- барвник — 1 ч.л.;
- цукор — 250 г;
- лимонний сік — 1 ч.л.
Приготування:
Яблука розріжте на скибки. Просушіть їх паперовою серветкою. Потім їх ще раз треба буде просушити. Від цього залежить якість прилипання карамелі.
Далі варимо карамель. Для цього в каструльку наливаємо воду та висипаємо цукор. Варіть, постійно помішуючи, до повного розчинення цукру. Доведіть до кипіння. Тоді влийте лимонний сік. Продовжуйте варити. Має бути жовтуватий колір. Тепер час додати барвник (харчовий гель будь-якого кольору). Перемішайте та заберіть з вогню.
Підготуйте відріз пергаменту. Яблука обмокніть в карамель та викладіть на папір. Тепер треба зачекати 2 години при кімнатній температурі. Карамель застигне і у вас будуть смачні натуральні цукерки.
Раніше ми писали, як приготувати великодні яйця в “хустинках”.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!