ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Солодко-солоне задоволення: кростіні, які варто спробувати хоча б раз у житті

Рецепти 15:40 - 21 червня 2025

Літня закуска, що поєднує хрустку базу, ніжний крем‑сир і яскраву ягідну свіжість

Солодко-солоне задоволення: кростіні

Солодко-солоне задоволення: кростін / Фото: ШІ

Шукаєте легкий сезонний варіант для перекусу чи доповнення святкового столу? Спробуйте кростіні.

Кростіні – це італійські “малюки‑грінки”, які перетворюють звичайний багет на вишукану гастрономічну сцену. Улітку найкращою партією до хрусткої скоринки стає соковита полуниця, збалансована ніжним крем‑сиром і кількома краплями бальзамічної глазурі. Готуються такі кростіні за лічені хвилини, а виглядають так, ніби ви витратили на них цілий вечір.

Інгредієнти (на 8 шматочків)

  • ½ багета або чіабати
  • 120 г крем‑сиру (типу “Philadelphia”)
  • 150 г свіжої полуниці
  • 1–2 ч. л. рідкого меду
  • 2 ст. л. бальзамічної глазурі
  • кілька листочків свіжої м’яти або базиліку
  • дрібка морської солі й свіжомеленого перцю

Приготування:

  1. Кілька хвилин у духовці чи на грилі – і скибочки хліба стають рум’яними, а всередині зберігають легку м’якість.
  2. Намастіть теплий тост шаром охолодженого крем‑сиру, викладіть скибки стиглої полуниці, полийте медом та бальзамічною глазур’ю, додайте крихту солі й нотку перцю.
  3. М’ятний листок завершує композицію, надаючи свіжого аромату.

Кростіні готові – подавайте їх одразу, поки контраст хрумкого, кремового й соковитого смаку максимально яскравий.

Раніше ми ділились рецептом сирників без борошна: повітряні, як з кафе, за 15 хвилин.

Джерело: META

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин