Хачапурі по-мегрельськи: Це неймовірно смачно і легко готується
Покроковий рецепт приготування Хачапурі по-мегрельськи

Є опис рецепта та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін
Хачапурі по-мегрельськи – це коржик з тіста із сирною начинкою не лише всередині, а ще зовні!). Це неймовірно смачно і легко готується.
Що треба:
борошно - 200 г;
дріжджі сухі - 5 г;
сіль - 5 г;
цукор - 5 г;
олія - 10 мл (5 мл. в тісто, решту змастити форму);
тепла вода - 140 мл;
сир сулугуні (або моцарелла) - 250 г;
жовток - 1 шт;
сметана - 1 ст.л.
Приготування:
В теплу воду додаємо дріжджі, цукор, сіль. Перемішуємо вінчиком, додаємо борошно просіяне, замішуємо тісто, в процесі додаючи олію. Тісто буде дещо липке, борошно не додавайте, можна змастити руки олією, тоді тісто буде краще. Покласти тісто в миску змащену олією, накрити полотенцем і залишити на 45 хв в теплому місті.
Перекладаємо тісто на пергамент (обовʼязково просиліконений), руками формуємо круг викладаємо половину сиру натертого на тертку, защіпуємо ніби пирога (дивіться відео). Ще раз злегка придавлюємо руками, зверху мастимо змішаним жовтком зі сметаною, викладаємо решту сиру і ставимо в розігріту духовку до 200 градусів на 15-20 хв. Готово, смачного.
Відбивні з курки: cook_julija_simonchuk надихає їх приготувати.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!