Забудьте про м'ясо: Спробуйте цей чудовий рецепт кабачкових "нагетсів" – ідеально для перекусу!
Хрусткі зовні, і водночас ніжні всередині – ідеальна альтернатива класичним нагетсам

Кабачкові "нагетси" – ідеально для перекусу / Фото: ШІ
Зовсім небагато інгредієнтів, просте приготування й цікава текстура – ці кабачкові палички або “нагетси” легко стануть улюбленою сезонною закускою. Вони чудово смакують із будь-яким соусом, готуються швидко й підходять як до перекусу, так і до основної страви.
Для приготування цієї страви знадобиться:
- 2 молоді кабачки
- 1 яйце
- 50 г панірувальних сухарів
- 30 г тертого твердого сиру (наприклад, пармезан)
- ½ ч. л. паприки або суміші прянощів
- дрібка сушеного часнику (за бажанням)
- сіль і чорний перець до смаку
- олія для смаження або змащування (якщо запікаєш)
Приготування:
- Кабачки потрібно добре вимити та нарізати на довгі брусочки – не надто тонкі, аби зберігали форму.
- Окремо потрібно одне яйце з дрібкою солі та улюблених спецій – підійде паприка, сушений часник, орегано або трохи куркуми для кольору.
- У глибокій тарілці змішати панірувальні сухарі з натертим пармезаном або іншим твердим сиром – це додасть страві додаткового смаку та хрумкості. Кожен брусочок кабачка треба обмокнути спочатку в яйце, а потім добре обваляти у паніровці.
- Обсмажити кабачки можна на пательні з невеликою кількістю олії до золотистої скоринки з усіх боків, або ж запекти у духовці при 200 градусах приблизно 15-20 хвилин – за бажанням перевернути до рівномірного рум’янцю. Подавати “нагетси” краще теплими, з йогуртовим соусом, сметаною, томатною сальсою або гуакамоле.
Це не просто закуска, а чудовий спосіб “приховати” кабачки навіть для тих, хто їх не особливо любить – перевірено на дітях і дорослих.
Один інгредієнт – і звичний огірковий салат стає ресторанною стравою. Рецепт салату, що вразить.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!