ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Цікавий рецепт: пісний гороховий суп із грибами

Рецепти 18:05 - 18 березня 2025

Ситний, ароматний і підходить для людей, які дотримуються посту

Цікавий рецепт: пісний гороховий суп із грибами

Цікавий рецепт: пісний гороховий суп із грибами /Фото: Ми - Україна

Цей суп стане чудовою першою стравою для всієї сім’ї. Сподобається навіть дітям.


Що треба:

  • Горох зелений колотий – 250 г
    Вода – 2 л
    Печериці свіжі – 400 г
    Картопля – 250 г
    Морква – 80 г
    Цибуля ріпчаста – 100 г
    Олія рослинна рафінована – 1 ст. л.
    Лавровий лист – 1 шт.
    Сіль – до свого смаку
    Перець чорний мелений – до свого смаку
    Хліб житній із кмином
    Часник

Приготування:

Горох ретельно промити кілька разів, щоб прибрати борошнисту клейковину. Залити його гарячою водою і залишити на кілька годин для набухання. Замочений горох ще раз промити, перекласти в каструлю, залити 2 л холодної води та поставити на вогонь. Довести до кипіння, зняти піну, додати сіль і варити на середньому вогні приблизно 30 хвилин.

Поки горох вариться, очистити цибулю і моркву. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на середній тертці. У сковорідці розігріти олію та обсмажити овочі до м’якості.
Печериці помити, нарізати шматочками середнього розміру. Якщо використовуються заморожені гриби, їх потрібно добре відтиснути від зайвої вологи. Додати гриби до сковорідки з морквою та цибулею, приправити чорним меленим перцем і обсмажувати ще 5-7 хвилин.

Картоплю очистити, нарізати середніми кубиками та відправити до каструлі з горохом. Варити під кришкою на середньому вогні 10 хвилин.

У суп додати обсмажені гриби з овочами, лавровий лист і за потреби ще трохи солі.
Якщо суп вийшов дуже густим, влити трохи окропу. Варити ще 15 хвилин до повної готовності картоплі та гороху.

Житній хліб нарізати кубиками, трохи посолити, збризнути олією та підсушити в духовці. Гарячі сухарики натерти часником для аромату.

Готовий гороховий суп із грибами подавати гарячим, присипавши дрібно нарізаною зеленою цибулею та доповнивши хрусткими житніми сухариками.

Раніше ми писали про те, як приготувати пісний соус до гарніру.

Джерело: Ми - Україна

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин