М'ясо не знадобиться: рецепт вегетаріанської пасти карбонара
Страву високо оцінять навіть фанати м'яса, хоч його в складі і не буде

Фото: bbcgoodfood.com
Якщо ви не любите м'ясні страви або щось із додаванням навіть невеликих шматочків бекону, як у пасті карбонара, то спеціально для вас ми відшукали ідеальне рішення.
Сьогодні приготуємо вегетаріанську версію знаменитої італійської страви буквально за 10 хвилин.
Інгредієнти
- Цукіні - 4 шт
- Спагеті - 300 г
- Яєчний жовток - 3 шт
- Сир пармезан - 150 г
- Олія оливкова - 1 ст.л
- Чебрець - невеликий пучок
- Гриби - 200 г
- Часник - 4 зубчики
- Петрушка - невеликий пучок
- Сік лимона - 1/2 плода
Як готувати
- У великій каструлі варіть у підсоленій воді розрізані вздовж навпіл, а потім по діагоналі цукіні без серцевини.
- Спагеті відваріть за інструкціями виробника.
- Для вершкового соусу змішайте виделкою яєчні жовтки з половиною тертого сиру, 3 столовими ложками води та приправами.
- На великій сковороді розігрійте трохи оливкової олії. Вогонь встановіть середній. Обсмажуйте скибочки цукіні з чебрецем і меленим перцем приблизно 2 хвилини до золотистості, після чого додайте нарізані середніми шматочками гриби і готуйте ще 3 хвилини. У самому кінці додайте пропущений через прес часник.
- Воду з пасти злийте, але не до кінця. Киньте її до цукіні з грибами та влийте 1 ополоник води з-під спагеті. Зверху викладіть соус, притрусіть свіжою петрушкою, цедрою лимона і соком, а потім додайте сир, що залишився.
- Швидко все перемішайте. Яйце приготується, оскільки паста ще гаряча. Рекомендуємо їсти якомога швидше, щоб заправка не загусла.
Також варто спробувати ці свинячі відбивні в паніровці з кунжутом.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні