Королівський десерт: готуємо медово-лимонний тортик за рецептом Меган Маркл
Цей торт має усі характеристики ідеального десерту: він смачний, красивий та ідеально поєднує різні текстури

Королівський десерт: готуємо медово-лимонний тортик за рецептом Меган Маркл/Фото: Tudum
Спробуймо приготувати справді королівський десерт від герцогині Сассекської Меган Маркл. Своїм улюбленим рецептом медово-лимонного торта герцогиня поділилася у своєму шоу для Netflix “З любов'ю, Меган”.
Інгредієнти
- 1-2 банки малинового варення
- склянка малини
- Лимонна вербена або дрібне листя базиліка
Для коржів:
- 300 грамів цукру
- 375 грамів борошна
- 1 столова ложка розпушувача
- 1 чайна ложка солі
- 4 яйця
- 360 мл молока
- Цедра 2 лимонів
- 180 мл оливкової олії
- 60 г меду
Для лимонно-медового сиропу:
- 170 г меду
- 60 мл лимонного соку
- 60 мл води
- Цедра 1 лимона
Для масляного крему:
- 680 грамів вершкового масла, розм’якшеного
- 600 грамів пудри
- Дрібка солі
Спосіб приготування
Для коржів
- Розігрійте духовку до 180 градусів за Цельсієм.
- Підготуйте форму для коржів: вкрийте пергаментом та змажте маслом.
- У великій мисці змішайте разом цукор, борошно, розпушувач і сіль.
- В окремій мисці збийте яйце, молоко, олію та цедру лимона.
- Висипте сухі інгредієнти у вологі та додайте мед. Обережно перемішайте, поки не з’єднаються.
- Вилийте тісто у форму. Випікайте, доки зубочистка, вставлена в центр, не стане чистою при вийманні.
- Вийміть з форми, дайте охолонути та розріжте на три рівні коржі.
Для лимонно-медового сиропу:
- У маленькій каструлі доведіть всі інгредієнти до кипіння.
- Зніміть з вогню і дайте повністю охолонути.
- Використовуйте цей сироп, щоб змастити кожен шар торта безпосередньо перед складанням торта.
Масляний крем і складання тортика:
- Змішайте всі інгредієнти для крему разом до легкої та пухкої маси за допомогою ручного блендера або міксера з лопатями.
- Рівномірно змастіть кожен корж лимонно-медовим сиропом за допомогою кондитерської пензлика.
- Викладіть перший корж на блюдо, на якому будете його подавати.
- Перемістіть масляний крем у кондитерський пакет та виріжте невеликий отвір у нижньому кутку. Те ж саме зробити з малиновим варенням.
- Прокладіть лінію крему по периметру торта. Потім, працюючи від центру назовні, викладіть спіраль з масляного крему, залишаючи непокритий корж між кожною частиною спіралі.
- Працюючи від центру назовні, викладіть спіраль із малинового варення на відкритому просторі між масляним кремом. Заповніть будь-які вільні місця, щоб не було видно коржа.
- Закінчивши, покладіть другий корж на перший і повторіть процес: масляний крем по периметру торта, потім спіраль масляного крему та спіраль малинового варення по коржу.
- Зверху покладіть третій і останній корж. Нанесіть масляний крем навколо проміжків між першим і другим шаром, а також другим і третім шарами.
- Нанесіть масляний крем, що залишився, на верхню частину торта та за допомогою невеликої офсетної лопатки розподіліть його по краях.
- Прикрасьте торт свіжою малиною та лимонною вербеною чи листками базиліку. Смачного!
Раніше ми писали, як приготувати домашній торт "Нірка крота".
Джерело:
Tudum
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні