Використання персональних сервісів meta.ua

Політика конфіденційності та захисту персональних даних Meta.ua

Зміст Політики конфіденційності та захисту персональних даних Meta.ua (надалі - «Політика»)

  1. Загальні положення
  2. Види оброблюваних персональних даних
  3. Обробка персональних даних
  4. Мета обробки/використання персональних даних
  5. Термін зберігання персональних даних
  6. Використання файлів cookie
  7. Взаємодія Сайту з іншими ресурсами
  8. Безпека дітей
  9. Взаємодія МЕТА з третіми особами щодо персональних даних
  10. Конфіденційність активності суб'єкта персональних даних на Сайті
  11. Захист персональних даних
  12. Умови доступу до персональних даних
  13. Права суб'єкта персональних даних
  14. Зміни в Політиці

1. Загальні положення

Сайт «https://meta.ua» (далі за текстом - «Сайт») належить товариству з обмеженою відповідальністю «МЕТА ЮЕЙ», юридичній особі, зареєстрованій за адресою: Україна, 03189, місто Київ, вул. Академіка Вільямса, будинок 8-Є, (код ЄДРПОУ: 43542582), яка діє відповідно до законодавства України (далі - «МЕТА» або «Компанія»). МЕТА також керує та адмініструє наступні сервіси (далі - «сервіси Сайту»), до яких можна отримати доступ на Сайті:

МЕТА з повагою відноситься до особистої (персональної) інформації всіх без винятку фізичних осіб, які використовують та(або) відвідують Сайт, а також тих осіб, які в будь-якій формі користуються сервісами Сайту (надалі разом – «користувачі», «користувачі Сайту»). Зважаючи на це, ми прагнемо захищати конфіденційність персональних даних (відомостей та сукупностей відомостей про фізичну особу, за допомогою яких користувач ідентифікований або може бути конкретно ідентифікований), тим самим створивши і забезпечивши максимально комфортні умови використання Сайту та сервісів Сайту для кожного користувача.

В умовах реалізації вищевикладеного, МЕТА діє в рамках даної Політики конфіденційності та захисту персональних даних, текст якої викладено нижче. Зокрема, Політика встановлює порядок обробки персональних даних, види зібраних персональних даних та мету їх використання, порядок взаємодії МЕТА з третіми особами, заходи безпеки, що застосовуються для захисту персональних даних, умови доступу до персональних даних, а також контактну інформацію для користувача щодо одержання доступу, внесення змін, блокування або видалення своїх персональних даних та робота з будь-якими питаннями, які можуть виникнути у Вас щодо практики захисту персональних даних. Кожен сервіс Сайту може мати власну Політику конфіденційності та захисту персональних даних, яка, втім, не буде суперечити основним цілям обробки та використання персональних даних, передбачених цією Політикою. Ця Політика розповсюджується на всі сервіси Сайту незалежно від наявності або відсутності власної Політики сервісів Сайту.

2. Види оброблюваних персональних даних

При використанні користувачем сервісів Сайту МЕТА здійснює обробку таких даних користувача:

  • дані, які користувач надає при заповненні реєстраційних форм і в процесі користування сервісами, (створенні облікового запису), такі як Ваше ім'я, номер телефону, адреса та вік;
  • електронні дані (HTTP-заголовки, IP-адреса, файли cookie, веб-маяки/піксельні теги, дані про ідентифікатор браузера, інформація про апаратне та програмне забезпечення);
  • нформація про Вашу активність під час використання Сайту та/або сервісів сайту (наприклад, адреси електронної пошти тих, з ким Ви ведете листування, зміст електронної пошти та вкладення, а також файли, що зберігаються у системах Сайту);
  • дата і час здійснення доступу до Сайту та/або сервісів Сайту (наприклад, електронної поштової скриньки);
  • файлів cookie;
  • ір адреси користувача;
  • параметрів і налаштувань інтернет-браузерів ;
  • інформація про геолокацію;
  • інша інформація про Вас, необхідна для обробки у відповідності до умов, які регулюють використання Сайту або сервісів Сайту;
  • інформація про Вас, яку ми отримуємо від третіх осіб.

Зокрема, МЕТА збирає лише ті персональні дані, які свідомо надані користувачем як суб'єктом персональних даних в цілях використання сервісів Сайту (наприклад, ім'я і прізвище, логін та пароль, адресу електронної пошти, номер контактного телефону, дати народження, стать тощо), що відповідно до вимог законодавства є згодою суб'єкта персональних даних на обробку своїх персональних даних відповідно до мети їх обробки, зазначеної в цій Політиці.

МЕТА збирає дані про статистику відвідування Сайту (наприклад, про з'єднання, трафік, перегляди, а також про дату, час, тривалість роботи в мережі Інтернет і знаходження на Сайті).

Звертаємо Вашу увагу, що МЕТА збирає мінімальний обсяг інформації, необхідний виключно для виконання запиту суб'єкта персональних даних.

МЕТА не збирає інформацію, щодо обробки якої законодавством встановлені певні вимоги, наприклад, інформацію про расове або етнічне походження, політичні, релігійні або світоглядні переконання, членство в політичних партіях та професійних спілках або засудження до кримінального покарання, а також дані, що стосуються здоров'я, статевого життя, біометричних або генетичних даних (відповідно до статті 7 Закону України «Про захист персональних даних»).

3. Обробка персональних даних

Обробка та зберігання наданих користувачем персональних даних здійснюється в дата-центрах, де розміщується обладнання, що забезпечує функціонування сервісів Сайту. Надані персональні дані обробляються і можуть зберігатися у базі персональних даних або в окремій таблиці бази даних Сайту. Обробка персональних даних здійснюється здебільш автоматично за допомогою наших систем Сайту та систем третіх осіб, окрім тих випадків, коли обробка персональних даних здійснюється нашими уповноваженими представниками: наприклад, у разі обробки ваших письмових запитів, запитів контролюючих органів, тощо.

4. Цілі обробки/використання персональних даних

Персональні дані використовуються з метою забезпечення надання сервісів Сайту, обміну інформацією / новинами, відносин у сфері реклами та комунікації відповідно до Законів України, в тому числі, але не виключно «Про захист персональних даних», «Про ратифікацію Конвенції про захист осіб у зв'язку з автоматизованою обробкою персональних даних та Додаткового протоколу до Конвенції про захист осіб у зв'язку з автоматизованою обробкою персональних даних щодо органів нагляду та транскордонних потоків даних», «Про інформацію», «Про рекламу», «Про телекомунікації», «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах», «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів», а також у відповідності з что Угодою користувача та інших актів, що регулюють діяльність МЕТА.

5. Термін та місце зберігання персональних даних

Персональні дані зберігаються протягом терміну не більше, ніж це необхідно з метою їх обробки. Місцем зберігання персональних даних, які були зібрані за допомогою сервісів Webmail.meta.ua та passport.meta.ua, є Україна. Місцем зберігання персональних даних, які були зібрані за допомогою інших сервісів Сайту, є Федеративна Республіка Німеччина.

Після того, як суб'єкт персональних даних перестає бути користувачем Сайту шляхом видалення облікового запису на Сайті, його персональні дані, автоматично видаляються. Для видалення облікового запису користувач подає відповідний запис у довільній формі на електронну адресу МЕТА - info@corp.meta.ua.

6. Використання файлів cookie

Cookie – це текстовий файл або файли, які містять невеликий обсяг інформації, та які відправляються веб-браузером і зберігаються на пристрої користувача (наприклад, комп'ютер, мобільний телефон або інший пристрій, за допомогою якого користувач відвідує Сайт). Файли cookie можуть бути постійними (зберігаються в комп'ютері до моменту видалення їх користувачем), або тимчасовими/сесійними (зберігаються тільки до закриття браузера). Також, файли cookie діляться на головні (вони встановлюються безпосередньо відвідуваним Сайтом) і сторонні (встановлюються іншими сайтами).

Звертаємо увагу на наступне:

  • дані файлів cookie оновлюються при повторному відвідуванні Користувачем Сайту;
  • у більшості випадків, веб-браузер допускає автоматичне збереження файлів cookie на пристрої Користувача;
  • відключення cookie може призвести до обмеження доступу до опублікованих матеріалів та/або неповноцінного функціонування сервісів Сайту.

МЕТА піклується про своїх користувачів і намагається зробити користування Сайтом максимально комфортним, і для цього МЕТА необхідно, за допомогою файлів cookie, проаналізувати поведінку, уподобання та інтереси користувача. Аналіз за допомогою файлів cookie допоможе МЕТА поліпшити взаємодію користувача з Сайтом, визначити найбільш зручний інтерфейс і навігацію Сервісу. Враховуючи класифікацію Міжнародної Торгової палати (International Chamber of Commerce), МЕТА використовує такі категорії файлів cookie:

  • Файли cookie, необхідні для переміщення користувачем по сайту та використання певних сервісів (наприклад, для доступу до захищених сторінок, реєстрації і авторизації, здійснення пошуку по Сайту). Ці файли здійснюють запам'ятовування попередніх дій користувача при переході на попередню веб-сторінку в тій же сесії.
  • Експлуатаційні файли cookie підсумовують інформацію про те, як використовується Сайт (наприклад, час перебування на Сайті, найбільш часто відвідувані сторінки, розуміння, які саме розділи і сервіси Сайту були найбільш цікаві для користувача, наскільки ефективна та чи інша рекламна та/або маркетингова кампанія тощо). Ці дані зберігаються на пристрої користувача між сеансами веб-браузера. Зібрана за допомогою експлуатаційних файлів cookie інформація, призначена тільки для статистичних і аналітичних завдань. Деякі дані файлів cookie можуть надаватися третім особам, які мають дозвіл з боку веб-ресурсу, і виключно для зазначених вище цілей.
  • Функціональні файли cookie використовуються для збереження параметрів або конфігурацій, які зберігаються на пристрої користувача між сеансами веб-браузера (наприклад, ім'я користувача, фото в профілі, інформація по залишених коментарях, мову сайту, місцезнаходження, відомості про те, чи надавалася користувачеві яка-небудь інформація або вибрані переваги раніше, а також інші параметри Сайту). Дані файли cookie також дозволяють користувачам дивитися відео, брати участь в інтерактивах (опитування, голосування) і взаємодіяти з соціальними мережами. Деякі дані файлів cookie можуть надаватися третім особам, які мають дозвіл з боку веб-ресурсу.
  • Цільові файли cookie використовуються для надання контенту, який може зацікавити користувача. Ці дані зберігаються на пристрої користувача між сеансами веб-браузера (наприклад, відстеження рекомендованого текстового, графічного, аудіо та відеоматеріалу, з метою уникнути повторного показу, управління цільовою рекламою, оцінка ефективності рекламних кампаній, інформація про відвідування користувачем інших ресурсів при переходах, а також інші параметри Сайту).

Сайт може ділитися цією інформацією з іншими сторонами, включаючи медіа-клієнтів, рекламодавців, агентств та партнерів по суміжному бізнесу для того, щоб вони надавали якісну таргетовану рекламу.

МЕТА використовує cookie-файли сторонніх сервісів і сервісів аналітики:

Зокрема, для оперативної доставки, більш якісного відображення і детального аналізу контенту на Сайті, МЕТА користується послугами, які є власністю інших сторонніх компаній, таких як Facebook, Twitter, Alphabet Inc. та інші. Наведені в якості прикладу компанії можуть використовувати файли cookie на пристрої Користувача, під час роботи на Сайті. Слід звернути увагу, що Сайт не може вплинути на роботу файлів cookie, які використовуються цими сервісами. Всі необхідні відомості про їх використання можна дізнатися, відвідавши відповідний ресурс.

Звертаємо увагу на те, що повноцінна робота з Сайтом доступна тільки при використанні файлів cookie. В той час, як відключення cookie може призвести до обмеження доступу до змісту і до неповноцінного функціонування сервісів Сайту. Щоб звернутися до компанії з приводу використання файлів cookie, надішліть повідомлення електронною поштою на info@corp.meta.ua. Якщо користувач не погоджується з використанням файлів cookie або навмисно видаляє всі файли cookie зі свого веб-браузера, то при подальшому відвідуванні Сайту користувачеві буде повторно запропоновано включення та використання файлів cookie. Інформація про користувачів, отримана з допомогою файлів cookie, не продається і не поширюється у відкритому доступі, а також є власністю МЕТА.

7. Взаємодія Сайту з іншими ресурсами

При використанні користувачем сервісів на сторінках Сайту можуть бути присутні коди інших Інтернет-ресурсів третіх осіб, у результаті чого такі Інтернет-ресурси і треті особи можуть отримувати Ваші дані. Отже, ці Інтернет-ресурси можуть отримувати і обробляти інформацію про те, що Ви відвідали ці сторінки, а також іншу інформацію, яку передає браузер користувача.

Використання інших сервісів МЕТА необхідно для оперативного аналізу відвідувань Сайту, внутрішньої і зовнішньої оцінки відвідуваності Сайту, глибини перегляду, активності користувачів. Дані, отримані від таких сервісів, МЕТА не зберігає і не обробляє. Також МЕТА може використовувати аналітику LiveInternet та Hotjar, яка дозволяє дізнатися статистику відвідувань сайту, найбільш популярні сторінки, запити, які привели користувачів на наш сайт, а також іншу аналітичну інформацію. Це дозволяє виявити сильні і слабкі сторони Сайту, дізнатися інтереси цільової аудиторії і виробити успішну стратегію його просування. Окрім того, МЕТА може додати Сайт до переліку сайтів, які є майданчиком для розміщення рекламних оголошень. Це робиться за допомогою спеціальних рекламних мереж та маяків, таких як: - Google Adsense; - Recreativ; - MGID; - Trafmag - Admitad - Facebook Pixel.

Google Adsense - сервіс контекстної реклами від Google. Програма автоматично розміщує на сайтах текстові та графічні оголошення, які підходять по контексту. За допомогою цього сервісу МЕТА, як власник Сайту, після розміщення на ньому реклами, отримує дохід за переходи відвідувачів по рекламних посиланнях і покази реклами (Google AdSense для контексту). Більше інформації про політику конфіденційності Google Adsense Ви можете отримати за цим посиланням. Recreativ - товарна рекламна мережа, що працює за принципом динамічного ретаргетінга для рекламодавців. Recreativ вивчає поведінку користувачів у мережі Інтернет та за допомогою розумних алгоритмів розуміє, який товар зараз цікавить користувача. Відповідно, якщо користувач в силу яких-небудь причин не бажає, щоб зазначені сервіси отримували доступ до його персональних даних, користувач може за власним бажанням вийти з свого облікового запису або профілю, очистити cookies (через свій браузер). Більше інформації про Recreativ Ви можете дізнатись за цим посиланням. MGID - інтернет-платформа нативної реклами, яка допомагає нам монетизувати рекламу. Більш детально про політику конфіденційності MGID ви можете дізнатись, перейшовши за посиланням. Facebook Pixel - це фрагмент коду JavaScript на Сайті, який дозволяє оцінювати, оптимізувати і створювати аудиторії для наших рекламних кампаній. Завдяки Facebook Pixel МЕТА може відстежувати дії, які користувач здійснює на Сайті з різних пристроїв, для підвищення ефективності рекламних кампаній. Більш детальніше на офіційній сторінці Facebook щодо Політики конфіденційності та використання даних. Trafmag - це маркетинговий інструмент для збільшення прибутку і підвищення впізнаваності бренду за допомогою розміщення товарних оголошень на сайтах партнерів. Детальна інформація про політику конфіденційності Trafmag вказана за посиланням. Admitad - партнерська мережа, яка об'єднує на одному майданчику власників сайтів і рекламодавців і допомагає їм налагодити співпрацю. Більше інформації про політику конфіденційності можна отримати за посиланням.

8. Безпека дітей

Сайт не призначений для осіб, які молодше за 16 років (далі – «діти»). МЕТА ніколи свідомо не збирає персональні дані щодо дітей. Угодами користувача сервісів Сайту можуть встановлювати інші вікові обмеження щодо користування такими сервісами Сайту.

9. Взаємодія МЕТА з третіми особами щодо персональних даних

МЕТА не здійснює передачу персональних даних користувачів третім особам, крім випадків, коли така передача є вимогою законодавства, на прохання суб'єкта персональних даних, або у інших випадках, викладених у цій Політиці. МЕТА розуміє, що особиста інформація є цінністю і невід'ємним частиною, у тому числі, особистих немайнових прав фізичної особи, і тому виконує всі можливі заходи для захисту особистої інформації користувачів, добровільно і усвідомлено переданої останніми МЕТА. На Сайті можуть бути посилання на інші сайти (в інформаційних та/або рекламних цілях). При переході користувачем за посиланням на інші сайти дія цієї Політики на такі сайти поширюватися не буде. Протягом використання користувачем Сайтом або сервісами Сайту на інтернет-сторінках можуть бути присутні коди інтернет-ресурсів третіх осіб, у результаті чого такі треті особи самостійно отримують дані, зазначені у пункті 3 цієї Політики, хоча при цьому МЕТА жодним чином не передає таким третім особам дані користувача, що обробляються МЕТА. Згода користувача з цією Політикою означає, що користувач погоджується на отримання такими третіми особами даних та надає цим третім особам права щодо зберігання та обробки даних користувачів з метою використання знеособлених даних користувача в маркетингових цілях, у тому числі для таргетингу рекламних та/або інших інформаційних матеріалів за віком, статтю, іншими даними та складання відповідних списків користувачів, створення персонального профілю користувача, інших маркетингових цілях; для проведення статистичних досліджень; показу будь-яких рекламних та/або інших інформаційних матеріалів, у тому числі персоналізованих. МЕТА може розкривати персональні дані користувачів уповноваженим державним органам у разі отримання запитів від таких органів у порядку, передбаченому чинним законодавством України.

10. Конфіденційність активності суб'єкта персональних даних на Сайті

Відомості про поведінку на Сайті користувачів, які проходять через мережу, або електронну пошту користувача захищені відповідно до законодавства. МЕТА жодним чином чи способом не порушує таємницю «активності» при використанні останнім сервісів Сайту.

11. Захист персональних даних

МЕТА використовує загальноприйняті стандарти технологічного та операційного захисту інформації та персональних даних від втрати, неправильного використання, зміни або знищення, наприклад: https шифрування, окреме зберігання даних та ключів доступу, обмеження доступу, тощо. Однак, незважаючи на всі зусилля, МЕТА не може гарантувати абсолютну захищеність від будь-яких загроз, що виникають за межами регулювання МЕТА. МЕТА забезпечує застосування всіх відповідних зобов'язань щодо дотримання конфіденційності, а також технічних та організаційних заходів безпеки для запобігання несанкціонованого або незаконного розголошення або обробки такої інформації та даних, їх випадкової втрати, знищення або пошкодження.

12. Умови доступу до персональних даних

Доступ до персональних даних Користувача здійснюється на підставі наданої згоди Користувача, як власника персональних даних, на обробку таких даних, та відповідно до вимог законодавства та положень умов Угоди користувача. Доступ користувача до даних про себе здійснюється безкоштовно.

13. Права суб'єкта персональних даних

Користувач, як суб'єкт персональних даних має права, передбачені статтею 8 Закону України «Про захист персональних даних».

Для оновлення, одержання доступу, внесення змін, блокування або видалення своїх персональних даних та відкликання згоди на обробку персональних даних, яке Вами надано МЕТА відповідно до цієї Політики, або у разі наявності будь-яких зауважень, побажань або претензій щодо Ваших персональних даних, які обробляються МЕТА, будь ласка, звертайтеся на електронну пошту: info@corp.meta.ua..

14. Зміни в Політиці

В цю Політику періодично і без попереднього повідомлення користувача можуть вноситися зміни і доповнення, в тому числі, при зміні вимог законодавства. Просимо час від часу переглядати Політику для того, щоб бути в курсі будь-яких змін або доповнень. Актуальна та чинна редакція Політики опублікована на цій веб сторінці.

З повагою, МЕТА