RU UA
1

Що шкідливо зберігати у морозильній камері і чому: топ-5 продуктів

Суспільство 15:23 - 16 вересня 2022

При низьких температурах ці продукти втрачають свої корисні властивості

Що шкідливо зберігати у морозильній камері і чому: топ-5 продуктів

Продукти, які шкідливо зберігати у морозильній камері/Фото: Рexels

Більшість страв можна класти у морозильну камеру, щоб насолоджуватися ними в будь-який інший день. Однак не всі продукти корисно зберігати у такий спосіб. Ми розповімо, що категорично заборонено тримати у морозилці. 

Що шкідливо зберігати у морозильній камері: топ-5 продуктів

Варені яйця

У морозилці шкаралупа варених яєць тріскається, а вода в білку замерзає. Не варто зберігати яйця у морозильній камері, адже у них можуть потрапити небезпечні хвороботворні бактерії.

Страви з желатином

Заливні, желе і холодці зберігати в морозилці не рекомендується, адже желатин при низьких температурах кристалізується. 

Смажені страви 

Смажені страви після розмерзання втрачають свій смак та аромат. Також вони не будуть мати жодної користі, якщо зберігати їх у такий спосіб. 

Овочі, фрукти, ягоди та зелень

Дієтологи не рекомендують класти у морозильну камеру водянисті овочі і фрукти. Серед них кавуни, огірки, селера і томати. Якщо в продуктах багато води, то при заморожуванні вони стануть прісними на смак. 

Йогурт

При низьких температурах молочні продукти змінюють свою структуру. Така ж історія буде з йогуртом. Він перетвориться на неоднорідну масу з молочними згустками, тому після розморожування його можна буде використати лише для випічки. 

Раніше ми писали, які фрукти та овочі краще морозити на зиму, а які — консервувати чи сушити. Все залежить, звичайно, від ваших фінансових ресурсів, кількості сировини та місця зберігання. 

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин