Що шкідливо зберігати у морозильній камері і чому: топ-5 продуктів
При низьких температурах ці продукти втрачають свої корисні властивості

Продукти, які шкідливо зберігати у морозильній камері/Фото: Рexels
Більшість страв можна класти у морозильну камеру, щоб насолоджуватися ними в будь-який інший день. Однак не всі продукти корисно зберігати у такий спосіб. Ми розповімо, що категорично заборонено тримати у морозилці.
Що шкідливо зберігати у морозильній камері: топ-5 продуктів
Варені яйця
У морозилці шкаралупа варених яєць тріскається, а вода в білку замерзає. Не варто зберігати яйця у морозильній камері, адже у них можуть потрапити небезпечні хвороботворні бактерії.
Страви з желатином
Заливні, желе і холодці зберігати в морозилці не рекомендується, адже желатин при низьких температурах кристалізується.
Смажені страви
Смажені страви після розмерзання втрачають свій смак та аромат. Також вони не будуть мати жодної користі, якщо зберігати їх у такий спосіб.
Овочі, фрукти, ягоди та зелень
Дієтологи не рекомендують класти у морозильну камеру водянисті овочі і фрукти. Серед них кавуни, огірки, селера і томати. Якщо в продуктах багато води, то при заморожуванні вони стануть прісними на смак.
Йогурт
При низьких температурах молочні продукти змінюють свою структуру. Така ж історія буде з йогуртом. Він перетвориться на неоднорідну масу з молочними згустками, тому після розморожування його можна буде використати лише для випічки.
Раніше ми писали, які фрукти та овочі краще морозити на зиму, а які — консервувати чи сушити. Все залежить, звичайно, від ваших фінансових ресурсів, кількості сировини та місця зберігання.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!