В Україні діють спрощення для виробників харчових продуктів стосовно маркування продукції
Яка інформація на маркуванні має бути обов’язково

Фото: pexels
Держпродспоживслужба нагадує споживачам харчових продуктів, що наразі в Україні діють певні спрощення для виробників харчових продуктів стосовно маркування продукції власного виробництва внаслідок вимушених змін рецептури, які пов’язані з відсутністю або недостатністю відповідної сировини, на період дії воєнного стану.
Деталі
В березні 2022 року Урядом ухвалено Постанову від 03.03.2022 №186 "Деякі питання маркування харчових продуктів в умовах воєнного стану" для забезпечення продовольчої безпеки держави та застосування ризик-орієнтованого підходу при здійсненні заходів державного контролю за харчовими продуктами, кормами та іншими товарами
Наразі обов’язковою інформацією на маркуванні харчового продукту має бути:
- назва харчового продукту;
- кількість харчового продукту в установлених одиницях вимірювання;
- мінімальний термін придатності або дата "вжити до";
- інформація про будь-які інгредієнти або допоміжні матеріали для переробки, які спричиняють алергічні реакції або непереносимість.
Раніше ми писали про те, що Шмигаль анонсував впровадження базової соцдопомоги та законодавчі зміни стосовно пенсій.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!